Proteste violente în Liban: un om a murit. Localnic: „Salariul îmi ajunge doar pentru două cutii de lapte”. VIDEO

  • Incidente violente au avut loc, luni, între protestatari şi forţele de ordine, în nordul Libanului
  • Acestea au fost generate de deprecierea monedei naţionale şi de scumpirea alimentelor
  • Problemele generate de pandemie au adâncit criza economică a ţării
  • O persoană a murit în urma protestelor, potrivit BBC.
4090 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Liban: un om a murit. Localnic: „Salariul îmi ajunge doar pentru două cutii de lapte”. VIDEO

Ţara aruncată în cea mai cruntă sărăcie din cauza pandemiei. Mesajul unui localnic: „Salariul îmi ajunge doar pentru două cutii de lapte”

Incidente violente au avut loc între protestatari şi forţele de ordine, în nordul Libanului, luni, pe fondul deprecierii puternice a monedei locale şi creşterii preţurilor alimentelor. Zeci de tineri au spart geamurile unităţilor bancare şi au incendiat un vehicul al armatei, pe măsură ce protestele s-au transformat într-o adevărată rebeliune, scrie timesofisrael.com. BBC scrie că o persoană şi-a pierdut viaţa.

Echipele Crucii Roşii au încercat să îi scoată pe răniţi din Tripoli, al doilea oraş ca mărime din Liban şi totodată una dintre cele mai sărace zone a Libanului.

Protestele anti-guvernamentale au reizbucnit săptămâna trecută, când guvernul a început să relaxeze regulile impuse în timpul pandemiei. Libanul a raportat 710 cazuri de îmbolnăvire şi 24 de decese. Numărul de noi cazuri de infectare a scăzut în ultimele două săptămâni, astfel încât unele firme au putut relua lucrul, luni.

Problemele generate de coronavirus au adâncit criza financiară şi economică acută din Liban.

Moneda naţională a Libanului a ajuns la un minim istoric. În timp ce cursul oficial este de 1.507 lire libaneze pentru un dolar, pe piaţa neagră un dolar valorează 4.000 de lire.

Oficialii armatei libaenze au anunţat că respectă dreptul populaţiei de a protesta, câtă vreme protestatarii nu blochează străzile şi nu atacă proprietatea publică şi privată.

„Cerinţele noastre sunt simple, nu cerem imposibilul. Vrem să trăim demn… vom continua protestele”, a spus George Ghanem, unul dintre protestatari.

Pe o pancartă purtată pe una dintre femeile aflate la protest scria: „Salariul îmi ajunge doar pentru două cutii de lapte”.

Duminică, banca centrală a Libanului a emis o circulară prin care interzice vânzarea dolarului pentru mai mult de 3.200 de lire. Începând de luni, majoritatea caselor de schimb nu mai vândut dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici