Protestele din Franţa ar putea avea un impact asupra vizitei regelui Charles

  • Protestele din Franţa ar putea avea un impact asupra logisticii pentru o vizită de stat planificată săptămâna viitoare a regelui Charles al Marii Britanii, a declarat miercuri o sursă de la Palatul Buckingham.
  • Sursa a precizat că vizita nu este în pericol.
532 afișări
Imaginea articolului Protestele din Franţa ar putea avea un impact asupra vizitei regelui Charles

Protestele din Franţa ar putea avea un impact asupra vizitei regelui Charles

Regele Charles urmează să sosească duminică în Franţa pentru o vizită de stat, prima sa vizită de când a devenit monarh.

Vizita include o excursie la galeria de artă Musee d'Orsay şi o cină la Chateau de Versailles. De asemenea, aceasta include evenimente la Arcul de Triumf înainte de a călători cu trenul spre oraşul Bordeaux, din sud-vestul ţării.
 
Preşedinţia franceză a declarat că programul regelui este încă în curs de finalizare, potrivit Reuters.

„Urmărim îndeaproape situaţia şi primim sfaturi de la FCDO şi de la partea franceză", a declarat sursa, referindu-se la Ministerul britanic de Externe. „S-ar putea să existe un impact asupra logisticii".

Parlamentarii din opoziţie i-au cerut lui Macron să anuleze vizita, având în vedere tensiunile actuale din întreaga ţară.
 
Preşedintele Emmanuel Macron va încerca să "calmeze lucrurile" pe fondul furiei tot mai mari din Franţa în legătură cu planurile sale de a creşte vârsta de pensionare.
 
Coşuri de gunoi şi baricade au fost incendiate marţi în cadrul unor proteste spontane la Paris şi în alte părţi ale ţării, într-o a şasea noapte de încăierări cu poliţia.
 
Protestele zilnice, alături de grevele continue care au afectat depozitele de petrol, transportul public şi colectarea gunoiului, în special în Paris, reprezintă cea mai serioasă provocare la adresa autorităţii preşedintelui centrist de la revolta "vestelor galbene" de acum patru ani.
 
„De necrezut! Îl vom avea pe Emmanuel Macron, monarhul care îl va întâmpina pe regele Charles al III-lea la Versailles", a declarat Sandrine Rousseau, un deputat de rang înalt din partea partidului Ecologist. „Bineînţeles că ar trebui să anuleze această vizită. Este prioritatea să îl primească cu adevărat pe Charles al III-lea la Versailles?".
 
Protestatarii s-au încăierat deja cu poliţia la Versailles în 2020 din cauza nepopularului proiect de lege privind pensiile, poliţia antirevoltă blocându-le calea spre palatul aurit construit în secolul al XVII-lea în timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici