Protestele medicilor stagiari din Coreea de Sud nu sunt oprite de ordinele autorităţilor

Mii de medici stagiari sud-coreeni refuză să se întoarcă la muncă joi, ziua stabilită de guvern ca termen limită pentru a pune capăt unei greve în masă, avertizând că licenţele medicale ale acestora ar putea fi suspendate dacă nu se întorc în spitale, informează Reuters.

84 afișări
Imaginea articolului Protestele medicilor stagiari din Coreea de Sud nu sunt oprite de ordinele autorităţilor

Protestele medicilor stagiari din Coreea de Sud nu sunt oprite de ordinele autorităţilor

Două treimi dintre medicii rezidenţi şi stagiari din ţară protestează de peste o săptămână împotriva planului Executivului de a creşte numărul de studenţi admişi la facultatea de medicină în fiecare an, întrucât sistemul medical se confruntă cu o lipsă de personal.

Din cei peste 9000 de medici stagiari care şi-au dat demisiile, doar 294 au revenit la muncă, a declarat ministrul adjunct al sănătăţii, Park Min-soo, în cadrul unei şedinţe de informare.

,,Este un noroc că există medici stagiari care se întorc alături de pacienţi şi aş spune că au luat o decizie înţeleaptă", a declarat Park, potrivit Reuters.

Tinerii medici acuză guvernul că ar trebui să abordeze mai întâi problema salariilor şi a condiţiilor de muncă înainte de a încerca să crească numărul de medici, care ar produce, susţin ei, o concurenţă şi venituri scăzute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici