Protestul se extinde. Camionagii polonezi au blocat încă un punct de trecere a frontierei cu Ucraina

Camionagii şi fermierii polonezi au blocat accesul la Medyka, unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Ei extind astfel un protest care a blocat deja mii de camioane în alte trei puncte de trecere a frontierei.

1093 afișări
Imaginea articolului Protestul se extinde. Camionagii polonezi au blocat încă un punct de trecere a frontierei cu Ucraina

Protestul se extinde. Camionagii polonezi au blocat încă un punct de trecere a frontierei cu Ucraina

Camionagiii polonezi spun că pierd teren în faţa companiilor ucrainene care oferă preţuri mai mici pentru serviciile lor şi care transportă mărfuri în interiorul Uniunii Europene, şi nu doar între blocul comunitar şi Ucraina.

„Aş dori să punem capăt acestui protest cât mai curând posibil, pentru că este la fel de împovărător pentru noi ca şi pentru toţi cei din jurul nostru. Nu avem nicio intenţie de a renunţa şi vom sta în picioare până când vom obţine condiţiile noastre", a declarat Tomasz Borkowski, liderul Comitetului pentru protecţia transportatorilor şi angajatorilor din transporturi, potrivit Reuters.

Camionagii polonezi au blocat deja accesul la alte trei puncte de trecere a frontierei începând cu 6 noiembrie. Ei cer ca Uniunea Europeană să reintroducă un sistem de permise pentru camionagii ucraineni care intră în bloc şi pentru camionagii din UE care merg în Ucraina, cu excepţii pentru ajutorul umanitar şi livrările militare.

Sistemul a fost ridicat după ce Rusia a invadat Ucraina 2022.

La Medyka, camionagiii se alătură unui protest organizat de fermierii care cer continuarea sprijinului guvernamental pentru a-i ajuta să facă faţă preţurilor scăzute la cereale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici