Puncte de frontieră din estul Afganistanului, luate cu asalt de sute de jihadişti afiliaţi grupării Statul Islamic

Cel puţin 300 de luptători afiliaţi grupării Statul Islamic (SI) au luat cu asalt puncte de control de la frontiera de est a Afganistanului, într-un rar atac coordonat împotriva forţelor de securitate, relatează BBC News online.

10861 afișări
Imaginea articolului Puncte de frontieră din estul Afganistanului, luate cu asalt de sute de jihadişti afiliaţi grupării Statul Islamic

Puncte de frontieră din estul Afganistanului, luate cu asalt de sute de jihadişti SI (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Doi poliţişti au fost ucişi în atacuri, în provincia Nangarhar, a declarat un oficial local pentru BBC.

Forţe guvernamentale, care au ripostat atacurilor, în districtul Achin, au ucis 60 de militanţi, potrivit acestei surse.

Militanţi afiliaţi SI primesc tot mai multă susţinere în Afganistan.

O grupare afiliată SI a revendicat, într-un comunicat, un "mare atac" în Nangarhar.

Locuitori din această provincie acuză gruparea jihadistă că torturează şi decapitează oameni şi că ia ostatici.

Aceste atacuri coordonate au loc la o zi după o operaţiune a forţelor guvernamentale, care au ucis 51 de militanţi Si potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.

Districtul Achin se află la frontiera cu Pakistanul, o zonă pe care SI o desemnează drept "statul Khorasan".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici