Putin ameninţă cu represalii împotriva Ucrainei pentru atacurile din timpul alegerilor

  • Alegerile prezidenţiale din Rusia, desfăşurate pe trei zile, au început în contextul unor tulburări şi atacuri cibernetice, ridicând îngrijorări privind integritatea procesului electoral.
  • Vladimir Putin a acuzat Ucraina de încercarea de a perturba alegerile, invocând incidente precum bombardamentele în regiunile vestice ale Rusiei şi presupusele incursiuni ucrainene cu tancuri.
  • Cu peste 114 milioane de ruşi eligibili să voteze, inclusiv cei din teritoriile disputate, şi introducerea votului electronic, alegerile prezidenţiale ruseşti au stârnit controverse şi îngrijorări legate de corectitudinea procesului electoral.
2479 afișări
Imaginea articolului Putin ameninţă cu represalii împotriva Ucrainei pentru atacurile din timpul alegerilor

Putin ameninţă cu represalii împotriva Ucrainei pentru atacurile din timpul alegerilor

Alegerile prezidenţiale ruseşti, desfăşurate pe parcursul a trei zile, au început în contextul unor tulburări, incluzând vărsarea de vopsea în urnele de vot şi raportări de atacuri cibernetice, generând preocupări privind integritatea procesului, scrie Reuters.

Vladimir Putin a acuzat Ucraina că încearcă să perturbe alegerile, invocând incidente precum bombardamentele din regiunile vestice ale Rusiei şi o presupusă incursiune ucraineană cu tancuri.

În contextul tensiunilor crescute, un atac cu rachete balistice efectuat de Rusia în oraşul ucrainean Odesa a dus la pierderea de vieţi civile, determinându-l pe preşedintele ucrainean Zelenski să promită o "reacţie corectă".

Cu toate că conflictul din Ucraina continuă, Putin, pregătit pentru realegere, se confruntă cu puţină opoziţie pe buletinul de vot. Peste 114 milioane de ruşi sunt eligibili să voteze, inclusiv cei din teritoriile disputate revendicate de Rusia. Introducerea votului electronic, pentru prima dată, ridică preocupări legate de transparenţă.

De asemenea, au fost raportate cazuri de tulburare, inclusiv vărsarea de vopsea în urnele de vot şi încercări de incendiere a secţiilor de votare.

Mandatul lui Putin, marcat de autoritarism şi conflict, l-a văzut consolidându-şi puterea în contextul unei condamnări internaţionale. Opoziţia, etichetând alegerile drept o farsă, a chemat oamenii la proteste în întreaga Rusie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici