Putin anunţă că a primit o scrisoare de la Bush privind relaţiile bilaterale

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că a primit un "document serios" din partea omologului său american George W. Bush, care oferă perspectiva unor progrese în relaţiile bilaterale.

15 afișări
Imaginea articolului Putin anunţă că a primit o scrisoare de la Bush privind relaţiile bilaterale

Putin anunţă că a primit o scrisoare de la Bush privind relaţiile bilaterale (Imagine:Mediafax Foto)

"Am avut recent ocazia să discut cu preşedintele american şi am primit scrisoarea sa", a precizat Putin, la începutul unei întrevederi cu secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, şi cel al Apărării, Robert Gates.

"(...) este un document serios pe care l-am analizat cu atenţie. Dacă reuşim să convenim asupra principalelor prevederi, vom putea spune că dialogul progresează cu succes", a adăugat el.

Putin nu a oferit detalii suplimentare despre scrisoare.

Un oficial de la Pentagon care îl însoţeşte pe Gates a declarat că documentul a fost trimis înainte de vizita lui Rice şi lui Gates, pentru a expune problemele dintre cele două ţări.

"Se referă la agendă, la ceea ce am vrea să discutăm cât suntem aici şi, sincer, dacă nu ar fi vrut să se concentreze pe aceste teme, probabil că nu ar mai fi avut rost să efectuăm această vizită", a adăugat oficialul.

Gates a declarat că a venit la Moscova alături de Rice "în afara rotaţiei obişnuite" a negocierilor bilaterale, în speranţa înregistrării de progrese.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici