Putin confirmă "retragerea parţială" a trupelor ruse staţionate de-a lungul frontierei Ucrainei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a informat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în legătură cu "retragerea parţială" a trupelor ruse mobilizate la frontiera estică a Ucrainei, anunţă Guvernul german.

1629 afișări
Imaginea articolului Putin confirmă "retragerea parţială" a trupelor ruse staţionate de-a lungul frontierei Ucrainei

Putin confirmă "retragerea parţială" a trupelor ruse staţionate de-a lungul frontierei Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cursul unei convorbiri telefonice, Vladimir Putin şi Angela Merkel au evocat alte posibile măsuri pentru stabilizarea situaţiei în Ucraina şi Transnistria", informează Berlinul.

Vladimir Putin a denunţat, în cursul unei convorbiri telefonice cu Angela Merkel, "blocada" impusă regiunii separatiste Transnistria, care oficial aparţine Republicii Moldova. "Preşedintele Putin a insistat asupra necesităţii unor măsuri care să permită anularea blocadei impuse regiunii Transnistria", a comunicat Kremlinul.

În altă ordine de idei, Vladimir Putin "a evocat necesitatea unei reforme constituţionale care să garanteze interesele legitime ale locuitorilor tuturor regiunilor din Ucraina", adaugă Preşedinţia Rusiei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Occidentul că menţine sub tăcere "blocada" asupra Transnistriei organizată de Chişinău şi Kiev. "Tot ceea ce se întâmplă în acest moment în jurul Transnistriei este ignorat - Chişinăul şi noii lideri ucraineni au organizat, de fapt, o adevărată blocadă asupra regiunii. Situaţia este trecută total sub tăcere de partenerii europeni. Mai mult, UE şi Statele Unite încurajează această politică", a declarat Serghei Lavrov. Ucraina a dispus consolidarea măsurilor de securitate şi control la frontiera cu Republica Moldova, în regiunea transnistreană. În acest context, cetăţeni ruşi care locuiesc în regiunea transnistreană nu au fost lăsaţi să intre în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici