Putin efectuează prima sa vizită în Franţa în calitate de premier

Premierul rus Vladimir Putin va demonstra că încă mai influenţează politica externă a Rusiei, în cadrul unei vizite în Franţa, care va include şi o întrevedere cu preşedintele Nicolas Sarkozy.

26 afișări
Imaginea articolului Putin efectuează prima sa vizită în Franţa în calitate de premier

Putin efectuează prima sa vizită în Franţa în calitate de premier (Imagine: Mediafax/AFP)

Întâlnirea de joi iese din tiparul obişnuit al protocolului în cazul vizitelor premierilor, subliniind importanţa lui Putin, deşi protejatul său, Dmitri Medvedev, l-a înlocuit în funcţia de preşedinte la începutul acestei luni.

Franţa va deţine preşedinţia semestrială a UE de la 1 iulie, pentru o perioadă de şase luni.

Se aşteaptă ca Vladimir Putin, care se va întâlni şi cu premierul francez Francois Fillon, să ceară ajutorul Parisului în privinţa îmbunătăţirii relaţiilor tensionate cu blocul comunitar şi diversificării comerţului.

Premierul rus este însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri, în efortul de a atrage investiţii şi tehnologii europene care ar putea ajuta la diversificarea economiei Rusiei.

În calitate de premier, Putin răspunde de economia Rusiei de 1,3 trilioane de dolari. Dar mulţi analişti politici susţin că Putin şi nu Medvedev este, cel puţin în momentul de faţă, cel care influenţează politica Rusiei, atât pe plan intern cât şi extern.

Întrebat de ce agenda lui Putin în Franţa merge dincolo de problemele economice, o sursă guvernamentală rusă a declarat: "Premierul este membru al Consiliului de Securitate al ţării care are rol în formularea politicii externe".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici