Putin pare fără scăpare: va fi judecat pentru crime de război

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, doreşte ca preşedintele rus, Vladimir Putin, să fie judecat de Curtea Internaţională pentru crime de război comise în Ucraina.

31448 afișări
Imaginea articolului Putin pare fără scăpare: va fi judecat pentru crime de război

Putin n-are scăpare: va fi judecat pentru crime de război

„Putin trebuie să piardă acest război şi să răspundă pentru acţiunile sale, este important pentru mine”, a spus aceasta, într-un interviu pentru publicaţia germană „Bild”.

„Nu există nicio îndoială că au fost comise crime de război în Ucraina de la izbucnirea ofensivei ruse la sfârşitul lunii februarie, motiv pentru care susţinem strângerea de probe pentru procedurile în faţa Curţii Penale Internaţionale”, a adăugat ea.

„Bazele sistemului nostru de drept internaţional cer ca noi să urmărim astfel de crime şi, în cele din urmă, Putin este responsabil”, a insistat oficialul.

Întrebat despre probabilitatea ca şeful statului rus să poată fi adus într-o zi în faţa justiţiei internaţionale, Von der Leyen a răspuns: „Cred că este posibil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici