Putin: Statul rus va reprima "orice formă de extremism"

Premierul rus Vladimir Putin a declarat joi că statul va "reprima dur orice formă de extremism", în timpul unei şedinţe televizate de întrebări-răspunsuri, după izbucnirea unor violenţe de natură xenofobă la Moscova şi în alte oraşe ale ţării.

25 afișări
Imaginea articolului Putin: Statul rus va reprima "orice formă de extremism"

Putin: Statul rus va reprima "orice formă de extremism" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să reprimăm dur orice formă de extremism, de oriunde provine ea", a afirmat Putin.

"Liberalii trebuie să înţeleagă: trebuie să avem ordine şi trebuie să o menţinem", a continuat el.

Aproximativ 40 de persoane au fost rănite sâmbătă, în timpul unei manifestaţii naţionaliste a unor suporteri de fotbal care cereau justiţie pentru unul dintre ei, ucis în timpul unei confruntări cu mai mulţi locuitori din Caucaz.

Mai multe sute de persoane au fost reţinute miercuri la Moscova, dar şi la Sankt-Petersburg şi la Krasnodar. Poliţia a fost mobilizată masiv în aceste oraşe, pentru a evita confruntări între tineri naţionalişti şi locuitori din Caucaz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici