Putin vrea să mai potolească "setea" ruşilor

Premierul rus Vladimir Putin a adoptat un proiect de combatere a alcoolismului ce vizează diminuarea cu peste 50 la sută a consumului de alcool şi anihilarea pieţei negre a băuturilor contrafăcute, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

52 afișări
Imaginea articolului Putin vrea să mai potolească "setea" ruşilor

Putin vrea să mai potolească "setea" ruşilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prima etapă (2010-2012), consumul de băuturi alcoolice pe cap de locuitor va fi redus cu 15 la sută. În cea de-a doua (2013-2020), piaţa neagră a băuturilor alcoolice va fi eradicată; consumul de produse pe bază de alcool va fi redus cu 55 la sută", potrivit textului iniţiat de Guvern.

Potrivit documentului, diminuarea consumului de alcool pe cap de locuitor cu 55 la sută până în 2020 va fi realizată datorită înăspririi acţiunilor penale pentru încălcarea legislaţiei ce reglementează producerea şi vânzarea de alcool, reducerii semnificative a numărului de reclame la băuturi alcoolice şi unei noi politici de stabilire a preţului în funcţie de conţinutul de alcool etilic din produse.

Autorii proiectului amintesc că în perioada 1914-1917, Rusia era ţara din Europa ce consuma cel mai puţin alcool pe cap de locuitor (0,83 de litri pe an), consumul de băuturi alcoolice crescând începând din 1975. Astfel, un rus consuma 5,4 litri de alcool în stare pură la începutul anilor '90 şi 10 litri în 2008, o creştere de 80 la sută în aproape 20 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici