Qatar, de partea SUA în relaţia cu regimul taliban din Afganistan

Qatarul va reprezenta interesele diplomatice ale Statelor Unite în Afganistan, în virtutea unui acord semnat vineri, afirmă un oficial de rang înalt de la Washington citat de agenţia Reuters.

837 afișări
Imaginea articolului Qatar, de partea SUA în relaţia cu regimul taliban din Afganistan

Qatar, de partea SUA în relaţia cu regimul taliban din Afganistan

Conform acordului, Qatarul va asuma rolul de "putere protectoare" a intereselor SUA, pentru a facilita contactele formale între Washington şi regimul taliban de la Kabul, care nu este recunoscut de Administraţia americană.

Acordul urmează să fie anunţat oficial de secretarul de Stat american, Antony Blinken, împreună cu ministrul de Externe din Qatar, Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani.

"Qatarul va ajuta Statele Unite să furnizeze servicii consulare limitate cetăţenilor noştri şi va proteja interesele SUA în Afganistan", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat.

Mişcarea talibanilor afgani a preluat cu forţa puterea în Afganistan la jumătatea lunii august, în contextul retragerii trupelor Statelor Unite şi ale aliaţilor occidentali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
qatar,
afganistan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici