R. Moldova ar putea primi un ajutor financiar de 100 de milioane de euro de la CE

Republica Moldova ar putea primi, în perioada următoare, un ajutor financiar de circa 100 de milioane de euro din partea Comisiei Europene (CE), pentru susţinerea bugetului, a anunţat miercuri un reprezentant al Delegaţiei CE la Chişinău, citat de Europa Liberă în pagina electronică.

16 afișări
Imaginea articolului R. Moldova ar putea primi un ajutor financiar de 100 de milioane de euro de la CE

R. Moldova ar putea primi un ajutor financiar de 100 de milioane de euro de la CE

Directorul Secţiei politice şi economice a Delegaţiei Comisiei Europene, Wolfgang Behrendt, a declarat, de asemenea, că necesităţile vor fi evaluate săptămâna viitoare, în cadrul unei misiuni a Fondului Monetar Internaţional (FMI) care se va afla la Chişinău.

Behrendt a adăugat că, până la sfârşitul anului, ar putea fi demarate negocieri pentru un nou cadru, mai avansat, de colaborare cu Republica Moldova.

Acest cadru ar putea lua forma unui acord de asociere la Uniunea Europeană, dar fără specificarea unei perspective clare de aderare, a precizat acesta.

Într-un termen restrâns, ar putea să fie demarată şi negocierea unui acord de liberaizare a comerţului între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, a mai spus reprezentantul Comisiei Europene la Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici