R.Moldova, interesată să deschidă cât mai repede consulatele româneşti de la Bălţi şi Cahul

Deschiderea consulatelor României la Bălţi şi Cahul va fi în avantajul cetăţenilor Republicii Moldova, a declarat ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, după ce preşedintele român, Traian Băsescu, a semnat luni decretul pentru înfiinţarea acestora, scrie Info-prim Neo în pagina electronică.

9 afișări
Imaginea articolului R.Moldova, interesată să deschidă cât mai repede consulatele româneşti de la Bălţi şi Cahul

R.Moldova, interesată să deschidă cât mai repede consulatele româneşti de la Bălţi şi Cahul (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Deschiderea consulatelor României la Bălţi şi Cahul va fi în avantajul cetăţenilor Republicii Moldova care până cum s-au aflat pub presiunea problemelor economice şi de timp pentru a se deplasa la Chişinău şi a sta la cozile interminabile la consulat", a precizat Leancă.

Ministrul moldovean de Externe a reiterat disponibilitatea autorităţilor de la Chişinău în vederea deschiderii acestor consulate. "Din câte ştiu de la colegii de la Bucureşti, deja au fost identificare clădirile sediilor atât la Cahul, cât şi la Bălţi", a adăugat ministrul, susţinând că toate detaliile ţin de aspecte interne ale României.

"Interesul nostru este ca aceste consulate să fie deschise cât mai repede", a adăugat el.

Potrivit lui Leancă, Chişinăul analizează în prezent posibilitatea deschiderii unui consulat general al Republicii Moldova la Iaşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici