R. Moldova pregăteşte un proiect de acord cu România în domeniul învăţământului

Ministrul moldovean al Educaţiei, Leonid Bujor, a declarat că un proiect de acord în domeniul învăţământului între Republica Moldova şi România va fi elaborat şi propus pentru semnare până la sfârşitul lunii ianuarie, relatează PRO TV Chişinău.

18 afișări
Imaginea articolului R. Moldova pregăteşte un proiect de acord cu România în domeniul învăţământului

R. Moldova pregăteşte un proiect de acord cu România în domeniul învăţământului (Imagine: Mediafax Foto)

"Este o mare ruşine faptul că Moldova nu are până acum semnat un astfel de acord între Ministerul Educaţiei din Moldova şi cel din România. Este un gest de românofobie al fostei guvernări", a precizat Bujor.

Ministrul a afirmat că documentul urmează să reglementeze, printre altele, numărul de burse oferite de România pentru tinerii moldoveni şi invers, dar şi condiţiile de admitere. "Datorită acestui acord, tinerii din Moldova vor putea să plece la studii în România şi cetăţenii români vor veni în Moldova să înveţe", a continuat Bujor.

Autorităţile române nu au comentat până în prezent această iniţiativă.

Începând din 2002, Guvernul de la Chişinău a refuzat să semneze acordul de colaborare în domeniul învăţământului cu România, motivând că aceasta oferă prea multe burse, ceea ce determină exodul tinerilor. România oferă anual aproximativ 2.000 de burse pentru tinerii moldoveni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici