Rabin controversat, responsabil cu identificarea victimelor accidentului aerian din România

Un rabin controversat, implicat în 1992 într-un accident de elicopter în care au murit doi soldaţi israelieni, este responsabil cu identificarea trupurilor neînsufleţite ale militarilor morţi în urma prăbuşirii unui elicopter al armatei israeliene, luni, în România, relatează site-ul Ynetnews.com.

19 afișări
Imaginea articolului Rabin controversat, responsabil cu identificarea victimelor accidentului aerian din România

Rabin controversat, responsabil cu identificarea victimelor accidentului aerian din România (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

Părinţii victimelor accidentului de elicopter din 1992 au formulat o petiţie împotriva numirii lui Rafi Peretz în funcţia de rabin-şef al armatei israeliene.

Rafi Peretz este responsabil în prezent cu identificarea trupurilor neînsufleţite ale militarilor morţi în accidentul de elicopter produs luni în România.

"Toţi care greşesc în armata israeliană sunt promovaţi. Nu l-aş trimite niciodată în România, este o idee nebunească. El a greşit exact în legătură cu valoarea supremă, salvarea de vieţi omeneşti. Este acesta mesajul pe care îl oferim militarilor israelieni? Statul nostru şi-a pierdut valorile", a spus Leah Tzuriano, al cărui fiu, Gil, şi-a pierdut viaţa în accidentul din 1992.

Doi militari israelieni dintr-o echipă de salvare au murit în 1992, când cablul prin care erau ridicaţi în elicopter s-a rupt. Părinţii susţin că Peretz, care pilota elicopterul, nu le-a oferit asistenţă răniţilor, însă un comitet creat pentru a ancheta incidentul a acceptat explicaţiile date de acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici