Rachete Houthi au fost trase asupra unei nave în Marea Roşie, afirmă armata americană

Gruparea Houthi din Yemen, aliniată cu Iranul, a tras rachete asupra unui portcontainer sub pavilion liberian în Marea Roşie, dar nu a lovit nava, a declarat marţi Comandamentul Central al SUA, potrivit Reuters.

191 afișări
Imaginea articolului Rachete Houthi au fost trase asupra unei nave în Marea Roşie, afirmă armata americană

Rachete Houthi au fost trase asupra unei nave în Marea Roşie, afirmă armata americană

Două rachete balistice anti-navă au fost trase asupra navei Pinocchio de pe teritoriul yemenit, a precizat CENTCOM, fără a se înregistra pagube sau răniţi.

Purtătorul de cuvânt al armatei houthi, Yahya Sarea, a declarat marţi că grupul a vizat şi a lovit nava, pe care a descris-o ca fiind „americană”.

Pinocchio este o navă de containere sub pavilion liberian deţinută de compania OM-MAR 5 INC, înregistrată în Singapore, potrivit bazelor de date de transport maritim operate de Equasis şi de Organizaţia Maritimă Internaţională (OMI) a ONU.

Sarea a declarat că grupul Houthi îşi va intensifica operaţiunile militare în timpul lunii sfinte musulmane Ramadan, în semn de solidaritate cu palestinienii, ca răspuns la războiul din Gaza.

Lunile de atacuri ale Houthi din Marea Roşie au perturbat transportul maritim global, obligând firmele să se reorienteze către călătorii mai lungi şi mai costisitoare în jurul Africii de Sud, şi au alimentat temerile că războiul dintre Israel şi Hamas s-ar putea extinde pentru a destabiliza întregul Orient Mijlociu.

Statele Unite şi Marea Britanie au lansat atacuri asupra ţintelor Houthi din Yemen şi au redenumit miliţia drept grup terorist.

Luni, lovituri aeriene atribuite unei coaliţii americano-britanice au lovit oraşe portuare şi oraşe mici din vestul Yemenului, provocând moartea a cel puţin 11 persoane şi rănirea a 14, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al guvernului recunoscut internaţional al Yemenului.

CENTCOM a declarat că a efectuat luni şase lovituri de autoapărare în zonele controlate de Houthi în Yemen. Loviturile au distrus o navă subacvatică fără pilot şi 18 rachete anti-navă - despre care CENTCOM a spus că reprezentau o ameninţare iminentă pentru navele comerciale şi navele marinei americane din regiune.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici