Răpirea francezilor în Somalia are legătură cu piraţii încarceraţi în Franţa

Cei doi agenţi francezi răpiţi marţi în Somalia sunt în mâinile unui singur grup isalmist, extremiştii shebab, iar răpirea lor are legătură cu încarcerarea în Franţa a unor piraţi somalezi, a declarat vineri, pentru postul France 24, ministrul pentru Afaceri Sociale al Somaliei.

38 afișări
Imaginea articolului Răpirea francezilor în Somalia are legătură cu piraţii încarceraţi în Franţa

Răpirea francezilor în Somalia are legătură cu piraţii încarceraţi în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cei doi bărbaţi sunt la (extremiştii) shebab şi atât timp cât vor fi în mâinile lor, negocierile vor fi dificile", a declarat Mohammed Ali Ibrahim.

"Cererile nu sunt clare, principalul motiv al răpirii fiind că unii shebabi au cunoştinţe încarcerate în Franţa, piraţi", a adăugat acesta.

În Franţa sunt reţinuţi 15 piraţi somalezi arestaţi începând din aprilie 2008, în timpul operaţiunilor pentru eliberarea ostaticilor ţinuţi în largul coastelor Somaliei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici