Rasmussen, fostul secretar general al NATO, este anchetat de poliţia din Letonia

Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, este anchetat de poliţie pentru rolul pe care l-a jucat în cazul falimentului PNB Banka din Letonia, a anunţat miercuri ziarul danez Börsen.

2135 afișări
Imaginea articolului Rasmussen, fostul secretar general al NATO, este anchetat de poliţia din Letonia

Potrivit autorităţilor letone, Rasmussen, care a fost vicepreşedinte al grupului de conducere independent al PNB, şi alţi foşti directori sunt cercetaţi pentru gestionarea băncii în trecut.

Administratorul judiciar al băncii care a intrat în faliment a declarat că grupul acuzat a acţionat iresponsabil prin acceptarea unor tranzacţii mari fără garanţii, ceea ce a dus la "goluri" de aproximativ 140 de milioane de euro în activele băncii.

Autorităţile nu au comentat mai detaliat subiectul, deoarece investigaţia este încă în curs de desfăşurare, potrivit ziarului Börsen, citat de POLITICO.

Cazul a fost respins recent în Danemarca, când avocatul danez al băncii a încercat fără succes să îl aducă în faţa Curţii Supreme a ţării.

Rasmussen a fost prim-ministru al Danemarcei între 2001 şi 2009, înainte de a conduce organizaţia militară transatlantică. El a fondat compania de consultanţă Rasmussen Global şi este copreşedintele Grupului pentru garanţii internaţionale de securitate pentru Ucraina, împreună cu Andriy Yermak, un consilier de top al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Un purtător de cuvânt al lui Rasmussen a refuzat să comenteze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici