LIVE-TEXT   Războiul din Ucraina, ziua 605. Deputaţii ucraineni au votat pentru interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei/ Vremea rece îngreunează eforturile de război ale combatanţilor

  • Ruşii au efectuat un raid aerian în Kryvoi Rog, iar în urma atacului un civil a fost ucis
  • Biden cere fonduri de ajutor pentru Kiev în Congres şi speră să primească aprobare
  • Pagubele mediului cauzate de invazia rusă se ridică la aproape 60 de miliarde de dolari
1743 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 605. Deputaţii ucraineni au votat pentru interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei/ Vremea rece îngreunează eforturile de război ale combatanţilor

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

UPDATE Parlamentul ucrainean votează interzicerea Bisericii Ortodoxe din cauza presupuselor legături cu Rusia

Potrivit The Guardian,  deputaţii ucraineni au susţinut cu o majoritate covârşitoare pentru interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei, în ciuda afirmaţiei bisericii că a întrerupt relaţiile cu Moscova

Parlamentul ucrainean a dat aprobarea iniţială joi unei legi care ar interzice Biserica Ortodoxă Ucraineană Moscovită, legată de Moscova, după ce Kievul a acuzat-o că a colaborat cu Rusia în urma invaziei începută din 2022. 

UPDATE Kyiv Independent: Forţele ruse se angajează într-un război aerian „complex” în sud

Forţele ruse folosesc tactici aeriene complexe pentru a ataca ţinte din sudul Ucrainei, a declarat Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional de Sud al Ucrainei, pe 21 octombrie.

UPDATE UE lucrează la un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

UE va începe în zilele următoare consultările cu ţările membre cu privire la următorul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, a relatat Bloomberg.

Cel de-al 12-lea pachet de sancţiuni al blocului comunitar ar putea include o interdicţie asupra diamantelor ruseşti, o nouă reprimare a capacităţii Rusiei de a eluda sancţiunile şi listarea companiilor din ţări terţe care ajută Moscova să facă acest lucru, potrivit Bloomberg.

În pofida sancţiunilor occidentale, vânzările de diamante ale Rusiei continuă să umple cuferele Kremlinului.

Principalul producător de diamante din Rusia, Alrosa, îşi vinde produsele către branduri occidentale prin intermediari, arată o investigaţie a publicaţiei Kyiv Independent.

UPDATE Rusia a pierdut 292.850 de soldaţi în Ucraina, conform armatei ucrainene

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat sâmbătă că Rusia a pierdut 292.850 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei.

Acest număr include 790 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 5.063 de tancuri, 9.612 vehicule blindate de luptă, 9.391 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 7.017 sisteme de artilerie, 822 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 548 de sisteme de apărare aeriană, 320 de avioane, 324 de elicoptere, 5.330 de drone, 20 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE UE-SUA solicită Chinei să facă presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt agresiunii din Ucraina

Membrii summitului SUA-UE de la Washington au lansat o declaraţie comună, cerând Chinei să facă presiuni asupra Rusiei să-şi oprească agresiunea din Ucraina, precum şi să intre în contact direct cu autorităţile ucrainene pentru a menţine o pace lungă şi durabilă.

UPDATE Comisia ONU a publicat un raport privind violul şi tortura în teritoriile ocupate

Comisia Internaţională Independentă de Anchetă a ONU privind Ucraina a publicat un nou raport privind investigarea violurilor şi torturii în teritoriile ucrainene ocupate.

UPDATE Guvernul ucrainean descoperă furtul de ajutor extern

O investigaţie efectuată de Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei împreună cu Ministerul Apărării a constatat că o treime din ajutorul umanitar donat armatei ucrainene în ultimul an nu a ajuns la unităţile militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici