Războiul Israel-Hamas, ziua 11. Israelul prezintă dovezi că explozia de la spitalul din Gaza a fost provocată o rachetă lansată de Jihadului Islamic palestinian / Biden este în Israel / Netanyahu: Hamas sunt "noii nazişti"

  • Războiul Israelului cu Hamas "nu va fi scurt", afirmă un oficial al Armatei Israeliene
  • O lovitură asupra unui spital din Gaza a ucis sute de palestinieni, adâncind tensiunile din Orientul Mijlociu
  • Oficialii palestinieni au acuzat rapid Israelul pentru explozie, în timp ce israelienii au negat responsabilitatea şi au dat vina pe o rachetă lansată de Jihadului Islamic palestinian
  • UPDATE: Israelul a prezentat o serie de dovezi conform cărora racheta ce a lovit spitalul este una trasă de Jihadului Islamic palestinian
  • Cel puţin 600.000 de palestinieni au fugit din Fâşia Gaza
  • Biden, câtre Netanyahu: Sunt profund întristat şi indignat de explozia" de ieri din spitalul din Gaza / Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcut ( atacul) de inamici, nu de dumneavoastră.
7182 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas, ziua 11. Israelul prezintă dovezi că explozia de la spitalul din Gaza a fost provocată o rachetă lansată de Jihadului Islamic palestinian / Biden este în Israel / Netanyahu: Hamas sunt "noii nazişti"

Sursa foto: Hepta

UPDATE Războiul Israelului cu Hamas "nu va fi scurt", afirmă un oficial al Armatei Israeliene

Şeful Statului Major al Forţelor de Apărare Israeliene, Herzi Halevi, a avertizat miercuri asupra unui conflict prelungit cu Hamas, în timp ce se adresa soldaţilor israelieni.

"Acesta nu va fi scurt şi chiar dacă va trebui să extindem campania în cazul în care un alt inamic se va implica, vom şti cum să ne descurcăm", le-a spus Halevi soldaţilor în timpul unei vizite la baza aeriană Tel Nof de lângă Rehovot.

Halevi a adăugat că Israelul "operează în conformitate cu legea", spunând: "Suntem cu toţii nebuni, dar operăm după raţiune. Luptăm cu perseverenţă şi rămânem oameni, spre deosebire de cealaltă parte care luptă ca nişte animale".

UPDATE Israelul va permite Egiptului să livreze cantităţi limitate de ajutoare umanitare în Gaza, la cererea lui Biden

Israelul a declarat miercuri că va permite Egiptului să livreze cantităţi limitate de ajutor umanitar în Fâşia Gaza.
 
Biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu a declarat că decizia a fost aprobată în lumina unei solicitări din partea preşedintelui american, Joe Biden. Într-un comunicat, acesta a precizat că "nu va împiedica" livrările de alimente, apă şi medicamente, atâta timp cât proviziile nu ajung la Hamas.
 
Biden a declarat miercuri că Israelul a fost de acord să permită ca asistenţa umanitară să înceapă să intre în Gaza din Egipt, cu condiţia ca aceasta să fie supusă unor inspecţii şi să ajungă la civili şi nu la militanţii Hamas.

UPDATE Hamas: Biden s-a oferit să-i şteargă Egiptului datoriile în schimbul aprobării planului de strămutare

UPDATE Biden: Explozia de la spital a fost cauzată de o "rachetă rătăcită lansată de o grupare teroristă"

Joe Biden a comentat explozia de la un spital din Gaza, care a captat atenţia internaţională.

El spune că este "indignat şi întristat" de incident.

"Pe baza informaţiilor pe care le-am văzut astăzi, se pare că este rezultatul unei rachete rătăcite lansate de un grup terorist din Gaza", spune el.

UPDATE Biden spune că SUA vor fi alături de Israel

Joe Biden vorbeşte din nou de la Tel Aviv, unde se angajează să fie alături de Israel.

"Hamas a comis atrocităţi care amintesc de cele mai grave ravagii ale ISIS, dezlănţuind răul pur şi nealterat asupra lumii", spune el.

Preşedintele american spune că atacul din 7 octombrie comis de Hamas a fost cea mai mortală zi pentru poporul evreu de la Holocaust încoace.

Preşedintele spune că prioritatea sa principală rămâne eliberarea şi întoarcerea în siguranţă a ostaticilor şi că a discutat acest lucru cu oficialii israelieni.

UPDATE Oficiali americani: O rachetă lansată greşit de Jihadul Islamic palestinian ar fi provocat explozia de la un spital din Gaza

Statele Unite au o evaluare independentă potrivit căreia o rachetă lansată greşit a grupării palestiniene Jihadul Islamic a lovit spitalul din Gaza, au declarat doi oficiali de rang înalt pentru NBC News.

Acest lucru s-ar potrivi cu ceea ce Israelul a declarat că a cauzat explozia.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii şi Hamas au acuzat Israelul pentru explozie.

UPDATE Focuri de armă trase asupra unui post militar israelian la graniţa cu Liban

Armata israeliană a declarat că răspunde la focuri de armă trase asupra posturilor sale militare de-a lungul graniţei cu Liban.

Posturile atacate se află în zona Zar'it.

Confruntări repetate au fost raportate la graniţa dintre Israel şi Liban, de obicei pe o rază de 2,5 mile de-a lungul liniei de demarcaţie.

Au crescut temerile că ciocnirile dintre cele două părţi ar putea duce la un război mai amplu în Orientul Mijlociu.

Grupul armat Hezbollah, susţinut de Iran, este dominant în sudul Libanului şi este un adversar al Israelului.

UPDATE Biden şi Netanyahu, declaraţii comune

Hamas sunt "noii nazişti", a declarat premierul israelian.

El a precizat că vizita lui Biden este prima dată când un preşedinte american călătoreşte în Israel "într-un moment de război" şi o numeşte "profund emoţionantă".

Preşedintele SUA a spus că America se va asigura că Israelul are tot ce-i trebuie pentru a se apăra.

"Trebuie să ţinem cont de faptul că Hamas nu reprezintă poporul palestinian", adaugat el.

"Sunt profund întristat şi indignat de explozia" de ieri din spitalul din Gaza, a precizat Biden.

"Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcut ( atacul) de inamici, nu de dumneavoastră. Nu toată lumea crede asta, aşa că mai este de lucru", i-a spus Biden lui Netanyahu.

UPDATE Israelul a prezentat o serie de dovezi conform cărora racheta ce a lovit spitalul este una trasă de Jihadului Islamic palestinian

Purtătorul de cuvânt al Armetei Israelului, contraamiralul Daniel Hagari, spune că nu a existat niciun foc al Israelului care să fi lovit spitalul şi că sistemele sale radar au urmărit rachetele trase din Gaza în momentul exploziei.

Videoclipurile arată eşecul unei lansări de rachete de la un cimitir din spatele spitalului, iar Armata Israelului a interceptat comunicaţii între terorişti "în care vorbeau despre rachete a căror lansări au eşuat", spune el.

El a prezentat o înregistrare audio care, potrivit lui, îi susţine afirmaţiile.

În timpul conflictului, aproximativ 450 de rachete lansate spre Israel au eşuat şi au căzut în Gaza, afirmă purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului.

Avionul Air Force One al preşedintelui american a aterizat la Tel Aviv

Joe Biden efectuează vizită în contextul în care preocupările legate de conflict sunt din ce în ce mai mari. Biden speră să împiedice transformarea războiului într-un conflict şi mai mare, dar această sarcină va fi cu atât mai dificilă cu cât indignarea a cuprins Orientul Mijlociu.

Biden avea programată o vizită în Iordania, dar această întâlnire cu liderii arabi a fost anulată ca urmare a exploziei de la spitalul din Gaza. Hamas şi Israel se acuză reciproc de atac.

UPDATE Şeful ONU „îngrozit” de atacul asupra spitalului din Gaza 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că este „îngrozit” de sutele de oameni ucişi în lovitura asupra spitalului din Gaza, potrivit Reuters.

UPDATE Israelul neagă categoric responsabilitatea bombardării spitalului

Israelul neagă implicarea în bombardarea unui spital din Gaza şi aruncă vina asupra Jihadului Islamic Palestinian.

„Israelienii au negat categoric şi foarte strident că au ceva de-a face cu asta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Autorităţile din Gaza, teritoriul palestinian condus de gruparea militantă Hamas, spun că 500 de persoane au murit în urma exploziei de la spital. Hamas a dat vina pe Israel, care la rândul său a dat vina pe un alt grup, Jihadul Islamic Palestinian. Ambii au negat responsabilitatea.

UPDATE Ţările lumii condamnă bombardarea spitalului din Gaza

Mai multe naţiuni au condamnat autorităţile israeliene pentru bombardarea spitalului din oraşul Gaza.

Cea mai vocală contestatară a fost Franţa

„Condamnăm cu fermitate atacul împotriva spitalului Al-Ahli din oraşul Gaza, care a provocat un număr foarte mare de victime  palestiniene. Dreptul internaţional umanitar este obligatoriu pentru toţi şi trebuie să permită protecţia populaţiei civile. Accesul umanitar în Fâşia Gaza trebuie deschis fără întârziere”, potrivit declaraţiei Ministerului de Externe al ţării.

UPDATE Palestinienii protestează în mai multe oraşe din Israel

Palestinienii au inundat străzile mai multor oraşe din Cisiordania, aruncând cu pietre şi scandând împotriva preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas. Oamenii sunt nemulţumiţi de politica lui Abbas dar mai ales sunt revoltaţi de bombardarea spitalului de către armata israeliană.

Proteste nu au fost numai în Israel, ci şi în ţările vecine, unde comunitatea palestiniană a ieşit în stradă să condamne situaţia la care sunt supuşi de autorităţile israeliene.

UPDATE Introducerea ajutoarelor în Gaza din Egipt va fi în curând disponibilă

Statele Unite sunt „optimiste” în ceea ce priveşte introducerea ajutorului umanitar în Gaza.

„Ne apropiem de semnarea unui cadru de ajutor pentru a intra cu ajutoarele în Gaza din Egipt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Israelul a blocat livrările în Gaza ca răzbunare pentru atacul Hamas din 7 octombrie. Criză umanitară se adânceşte în Gaza pe măsură ce fâşia devine tot mai izolată şi lipsită de resurse esenţiale.

UPDATE Peste 30 de americani ucişi de Hamas în Israel

Aproximativ 31 de americani au fost ucişi în Israel de Hamas, în timp ce 13 americani sunt încă dispăruţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici