Putin, discurs neanunţat la o reuniune globală la Beijing / Delegaţii europeni au ieşit sala la apariţia pe scenă a liderului rus

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a subliniat miercuri alinierea profundă a ţării sale cu China, în timp ce a apărut pe scenă ca invitat de onoare la o reuniune globală la Beijing, unde liderul chinez Xi Jinping şi-a prezentat viziunea sa pentru o ordine mondială reformată.

7340 afișări
Imaginea articolului Putin, discurs neanunţat la o reuniune globală la Beijing / Delegaţii europeni au ieşit sala la apariţia pe scenă a liderului rus

Putin, discurs neanunţat la o reuniune globală la Beijing / Delegaţii europeni au ieşit sala la apariţia pe scenă a liderului rus

Cu puţin timp înainte ca Putin să înceapă să vorbească, mai mulţi de delegaţi europeni, inclusiv fostul premier francez Jean-Pierre Raffarin, au ieşit din sală, a declarat un martor al Reuters.

Într-un discurs neanunţat anterior la ceremonia de deschidere a Forumului "Belt and Road", Putin a salutat iniţiativa emblematică de politică externă a lui Xi ca fiind "menită să formeze o lume mai echitabilă şi multipolară".

Putin l-a numit pe Xi "prietenul său drag" şi a lăudat Iniţiativa "Belt and Road" pentru că a adus lumea laolaltă.

Rusia şi China împărtăşesc o "aspiraţie pentru o cooperare egală şi reciproc avantajoasă", care include "respectarea diversităţii civilizaţiei şi a dreptului fiecărui stat la propriul model de dezvoltare" - a adăugat el.

Putin a vorbit după Xi, care a primit peste 20 de lideri mondiali şi peste o sută de delegaţii la un eveniment care a marcat cea de-a zecea aniversare a Iniţiativei Belt and Road - un demers ambiţios, dar controversat, de a stimula conectivitatea şi comerţul în întreaga lume cu ajutorul proiectelor de infrastructură chinezeşti.

Xi a lăudat iniţiativa sa pentru că a oferit un model de dezvoltare alternativ pentru lume, spunând că "a stabilit un nou cadru pentru cooperarea internaţională".

Întâlnirea din cavernoasa Mare Sală a Poporului de la Beijing a avut loc în umbra unui război în Orientul Mijlociu care ameninţă să escaladeze într-un conflict regional mai amplu - şi a servit ca o demonstraţie clară a diviziunilor tot mai profunde dintre puterile mondiale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici