Şeful ONU „îngrozit” de atacul asupra spitalului din Gaza / 500 de oameni au murit

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că este „îngrozit” de sutele de oameni ucişi în lovitura asupra spitalului din Gaza, potrivit Reuters.

473 afișări
Imaginea articolului Şeful ONU „îngrozit” de atacul asupra spitalului din Gaza / 500 de oameni au murit

Foto: AP NEWS / Palestinieni răniţi aşteaptă să fie trataţi la spitalul al-Shifa din oraşul Gaza

Declaraţia a fost făcută înainte de o vizită în China. Şeful ONU s-a declarat îngrozit de urmările atacului.

De asemenea, înainte de a zbura în capitala chineză pentru a participa la Forumul Belt and Road, Guterres a spus că a făcut apel la Hamas pentru eliberarea imediată şi necondiţionată a ostaticilor şi la Israel pentru accesul imediat nerestricţionat la ajutorul umanitar pentru Gaza.

Proteste violente au izbucnit în Orientul Mijlociu după lovitura asupra spitalului din Gaza în urma căruia cel puţin 500 de oameni au murit. Israelul neagă acuzaţiile care i se aduc şi anunţă că va prezenta dovezi că racheta a fost trasă de o grupare militantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici