LIVE-TEXT   Războiul Israel-Hamas, ziua 7. Forţele aviatice israeliene bombardează Gaza

  • Ministrul iranian de Externe a aterizat la Beirut, ameninţând Israelul cu repercursiuni dure. Anterior, Israelul a bombardat aeroporturi din Siria.
  • IDF a emis un ordin de evacuare pentru oraşul Gaza.
  • Armata israeliană este pregătită să atace şi să ocupe Gaza vreme de câteva luni, pentru demilitarizarea şi eliminarea Hamas.
  • Hezbollah este "gata" să contribuie la confruntările împotriva Israelului
11872 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas, ziua 7.  Forţele aviatice israeliene bombardează Gaza

Mediafax Foto

UPDATE 23:00 - Fostul preşedinte George W. Bush avertizează asupra tentaţiei de a ceda sau de a căuta pacea: „Părerea mea este: o parte este vinovată. Şi nu este Israelul” 

UPDATE 22:50 - Associated Press relatează că Egiptul a luat „măsuri fără precedent” pentru a-şi consolida graniţa cu Gaza

UPDATE 22:00 - Armata israeliană a făcut primele raiduri terestre în Gaza 

Israelul a anunţat vineri că infanteria şi tancurile au efectuat raiduri în interiorul Fâşiei Gaza, acesta fiind primul anunţ privind trecerea de la războiul aerian la operaţiuni terestre pentru a elimina luptătorii Hamas, transmite Reuters. 

Sirenele sună în Tel Aviv şi suburbiile din jur, precum şi în oraşul Ashdod, de pe coasta de sud.
 
Nu există rapoarte imediate despre răniţi sau pagube în cel mai recent baraj de rachete din Fâşia Gaza.

UPDATE 21:30 - Premierul israelian Benjamin Netanyahu ţine o conferinţă de presă 

El începe prin a spune că a vorbit cu familiile care şi-au pierdut membrii, iar Israelul „nu va uita niciodată aceste acte îngrozitoare ale duşmanilor noştri. Lovim inamicii cu o putere fără precedent – acesta este doar începutul".

El adaugă că Israelul adună „sprijin internaţional extraordinar” pentru ţară.

„Vom eradica Hamas şi vom aduce victoria”, spune el.

 

UPDATE 21:00 - Forţele aeriene israeliene anunţă acum începerea unui „atac masiv” asupra Fâşiei Gaza 

Arabia Saudită îngheaţă planurile susţinute de SUA de a normaliza legăturile cu Israelul pe fondul războiului şi  se angajează în relaţii cu Iranul. 

Emiratele Arabe Unite au trimis un avion plin cu ajutor medical în Egipt pentru ca acesta să fie adus în enclavă prin trecerea Rafah, a declarat presa de stat din UAE.  

15 cetăţeni francezi au fost ucişi în atacurile Hamas, a declarat ministrul de Externe Catherine Colonna pentru postul TV France 5.

Iranul efectuează discuţii cu Siria. Ministrul Afacerilor Externe al Iranului s-a întâlnit în această seară şi a discutat cu Bashar Assad, preşedintele Siriei.

 

UPDATE 20:00  - Iordania este îngrijorată de extinderea conflictului israelian în alte părţi ale regiunii, a spus ministrul de externe

Iordania este „extrem de îngrijorată” de extinderea conflictului din Israel, a declarat ministrul de Externe al ţării.

Ayman Safadi a spus că Iordania lucrează non-stop pentru detensionarea şi prevenirea răspândirii conflictului în Cisiordania şi Liban, pe care le-a descris ca fiind priorităţile principale ale Iordaniei. 

„Dacă nivelul de violenţă şi război pe care îl vedem acolo se răspândeşte în acele teritorii, atunci întreaga regiune va fi cuprinsă. Reacţia populară va fi mai agresivă”, a declarat Safadi pentru CNN vineri.
 

UPDATE 19:00 - O dronă israeliană a lovit bazele Hezbollah din Liban după ce gruparea teroristă a tras asupra Israelului 

Forţele de Apărare Israelului raportează că efectuează noi bombardamente cu drone împotriva bazelor Hezbollah din Liban.

Atacul are loc pe fondul ciocnirilor de la graniţa de nord, după ce gruparea teroristă a deschis focul asupra mai multor poziţii ale armatei. 

 

UPDATE 18:00 - Ştiri de ultima oră 

Forţele de Apărare a Israelului transmite că forţele de infanterie şi tancurile Merkava au pătruns astăzi pe teritoriul Fâşiei Gaza pentru a curăţa zona de potenţiali terorişti şi a căuta israelienii dispăruţi.

Armata susţine că trupele au lichidat şi o serie de terorişti în zonă, inclusiv o celulă Hamas care a lansat rachete ghidate antitanc asupra Israelului.

 

 

UPDATE 17:00 - Ştiri de ultima oră

  • BREAKING NEWS:  Hezbollah a lansat o declaraţie: ,, În numele lui Allah,  Ca răspuns la atacurile israeliene din această după-amiază în vecinătatea unui număr de oraşe din sudul Libanului, mujahidinii Rezistenţei Islamice au atacat următoarele avanposturi israeliene: situl Al-Abad, situl Miskvam, situl Ramia şi Jal Al- Site-ul Alam, cu foc direct şi arme adecvate, şi au obţinut lovituri precise. Victoria aparţine numai lui Allah, Cel Atotputernic şi Înţelept". 
  • Jerusalem Post: Artileria israeliană şi tancurile Merkava trag asupra ţintelor Hezbollah după explozia la graniţa cu Liban.  
  • Reprezentantul palestinian îi cere şefului ONU să oprească „crimele Israelului împotriva umanităţii”  
  • Un angajat al ambasadei Israelului din Beijing a fost atacat. Suspectul era un muncitor străin, în vârstă de 53 de ani, care era angajat într-o mică afacere cu mărfuri în Beijing, a declarat poliţia locală într-un comunicat, iar o anchetă este în curs.
  • ULTIMATUM: Armata israeliană îi îndeamnă pe palestinieni să părăsească nordul Fâşiei Gaza până la ora 20:00. Armata israeliană i-a anunţat iniţial pe palestinieni că au 24 de ore pentru a evacua. „Dacă eşti îngrijorat pentru tine şi de cei dragi, ar trebui să te îndrepti spre sud conform instrucţiunilor noastre”, a scris purtătorul de cuvânt în limba arabă pe Twitter.

UPDATE 16:00 - Ştiri de ultima oră

  • Yoav Galant, ministrul Apărării din Israel: ,,L-am informat pe secretarul american al apărării despre război şi operaţiunile israeliene pe teren.  Am fost de acord cu ministrul Apărării asupra unei serii de operaţiuni şi aspecte strategice.Războiul este lung, dar vom câştiga. Al doilea avion de sprijin american soseşte astăzi. Vom arăta lumii puterea noastră. Acesta este un război împotriva existenţei Israelului. Totul este orchestrat de Iran. Iar banii şi mijloacele sunt în mâinile Iranului. Deci nu contează dacă au dat permisiunea specifică pentru atac sau nu. Totul, până la urmă, vine din Iran". 
  • Lloyd Austin, secretarul Apărării din SUA: ,,Vom continua să cooperăm cu Israelul pentru a asigura eliberarea inocenţilor din Hamas, inclusiv a cetăţenilor americani. Vom adopta măsuri suplimentare după cum este necesar. Orice ţară sau grup care doreşte să profite de aceste lacune are un cuvânt: NU! SUA protejează Israelul, punct. Vom răsturna regimul Hamas.
  • CBS: Biden se va întâlni virtual cu familiile americane ale căror membri au fost răpiţi de Hamas.  Biden, despre teroriştii Hamas: „Acesta nu este un comportament uman. Acesta este barbarie pură. Şi vom face tot ce putem pentru a-i aduce acasă”.
  • New York Times: ,,Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, a ţinut în martie o întâlnire online de câteva ore cu un grup de elită de strategi din toate miliţiile susţinute de Iran şi le-a spus să se pregătească pentru un război cu Israelul, cu o amploare şi un domeniu de acţiune,  inclusiv o invazie terestră care ar marca o nouă eră, potrivit a doi participanţi din Iran şi Siria". 
  • Aripa militantă a Hamas a anunţat un atac cu rachetă asupra sediului districtului militar de nord al Israelului. Ynet: Cea mai recentă rachetă este cea mai îndepărtată rachetă lansată vreodată din Gaza, inclusiv raportat la războaiele anterioare 
  • Mitinguri pro Palestina se desfăşoară în Iran, Irak, Yemen, Iordania, Qatar, Tunisia, Pakistan, Siria, Turcia, Egipt,  Afganistan, Liban şi Cisiordania. Evenimentele din Gaza i-au unit atât pe suniţi, cât şi pe şiiţi, în lupta împotriva Israelului. Evenimente similare sunt raportate şi în Franţa, Spania, dar şi în Marea Britanie, unde un protestatar urcă pe acoperişul clădirii Consiliului Sheffield şi îndepărtează steagul israelian pentru a-l înlocui cu cel palestinian. 
  • China afirmă că este de partea "echităţii şi justiţiei" în conflictul israeliano-palestinian. Astăzi, Ministerul Afacerilor Externe al Chinei   şi-a menţinut comentariile făcute joi în cadrul unei convorbiri telefonice între ministrul de externe Wang Yi şi un consilier superior al preşedintelui Braziliei cu privire la conflictul dintre Israel şi Hamas.Solicitat vineri să comenteze aceste remarci, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin, a repetat declaraţia ministrului de externe din ziua precedentă şi a adăugat: "Aş dori să subliniez că China nu are niciun interes personal în chestiunea palestiniană şi că a stat întotdeauna de partea păcii şi de partea echităţii şi a justiţiei".
  • CNN: Avertismentele armatei israeliene potrivit cărora peste 1,1 milioane de civili din nordul Fâşiei Gaza ar trebui să se evacueze "spre sud" în următoarele 24 de ore sunt un "ordin mare", a declarat coordonatorul Consiliului de Securitate Naţională pentru comunicare strategică, John Kirby, evitând totodată să critice Forţele de Apărare israeliene.
  • Gaza: 1.799 de morţi şi 6.388 de răniţi de la începutul atacului Hamas asupra Israelului.
  • Putin compară asediul "inacceptabil" din Gaza cu blocada nazistă de la Leningrad.
  • Mai multe rachete lansate din Fâşia Gaza bombardează oraşul israelian Tel Aviv. 
  • Emir al Qatarului:„Dacă bombardamentul Fâşiei Gaza nu se opreşte, vom opri furnizarea de gaz a lumii”.

UPDATE 15:00 -Ştiri de ultima oră 

 

  • Locuitorii din oraşele din zona Hevel Shalom, în apropierea frontierei cu trei frontiere cu Gaza şi Egipt, au ordin să rămână în adăposturi pe fondul unei  infiltraţii suspecte cu drone din Gaza, spun autorităţile locale.
  • Primele comentarii ale lui .@yoavgallant cu privire la ordinul de evacuare al oraşului Gaza al armatei @israeliene: „Camuflajul militanţilor este populaţia civilă. Prin urmare, trebuie să-i separăm. Cei care vor să-şi salveze vieţile, vă rugăm să mergeţi spre sud.
  • Rapoarte despre militanţi palestinieni înarmaţi implicaţi în ciocniri armate strânse la intrările în aşezările de la vest de Jenin
  • Oficial american: Washingtonul poartă discuţii pentru a permite străinilor să părăsească Gaza prin trecerea Rafah
  • Departamentul de Stat al SUA: Blinken a discutat cu Netanyahu necesitatea stabilirii de zone sigure în Gaza
  • Secretarul american al Apărării: Hamas nu exprimă aspiraţiile poporului palestinian
  • Armata israeliană spune că a interceptat racheta cu rază lungă de acţiune lansată din Fâşia Gaza în nordul Israelului
  • Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene: Vom distruge mai multe ţinte în Siria în zilele următoare
  • Brigăzile Al-Qassam anunţă bombardarea Comandamentului israelian de Nord din Safed cu o rachetă
  • Hamas susţine că a lansat rachete Ayyash 250 în nordul Israelului 
  • Armata israeliană aruncă pliante în care scrie că  locuitorilor din Gaza să-şi evacueze imediat casele
  • Ministrul israelian al apărării: Vom răsturna regimul Hamas şi îi vom distruge capacităţile militare

 

UPDATE 14:45 Sprijinul SUA pentru Israel este "de fier", afirmă Austin

"Mă aflu aici în persoană pentru a clarifica un lucru: sprijinul Americii pentru Israel este de fier", a spus el.

"Nu există niciodată nicio justificare pentru terorism", a adăugat el.

El a declarat că asistenţa de securitate din partea Departamentului de Apărare al SUA este deja rapid trimisă în Israel, adăugând că SUA se vor asigura că Israelul are ceea ce are nevoie pentru a se menţine în siguranţă.

"Statele Unite acoperă spatele Israelului şi acest lucru nu este negociabil", a spus el.

Secretarul apărării a transmis, de asemenea, "cele mai profunde condoleanţe" poporului israelian pentru cei ucişi sau răniţi în acest "măcel teribil".

El a vorbit în oraşul israelian Tel Aviv, alături de omologul său israelian.

Secretarul apărării este al doilea oficial american la nivel înalt care vizitează Israelul în două zile, după Antony Blinken.

UPDATE 14:30 Austin şi Gallant au discutat despre război

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, a declarat că omologul său american a fost informat astăzi cu privire la "evoluţiile strategice din regiunea noastră".

"Cooperarea în domeniul apărării şi sprijinul SUA... asigură libertatea de operare", a declarat el în cadrul briefingului de presă.

El descrie Hamas ca fiind o "organizaţie care se bucură de salarizarea iraniană", afirmând că "nu poate lăsa lumea să uite" ceea ce s-a întâmplat.

"Acesta este un război împotriva existenţei Israelului", spune el.

El continuă: "Vom continua să luptăm şi vom câştiga acest război".

UPDATE 14:15 Hezbollah este "gata" să contribuie la confruntările împotriva Israelului

Puternica grupare din Liban, susţinută de Iran, a declarat că este "pregătită" şi va "contribui" la confruntările împotriva Israelului.

Existau temeri că Hezbollah s-ar putea implica în război, în ciuda avertismentelor puterilor străine de a rămâne pe margine.

Israelul a deplasat blindate spre graniţa sa nordică în vederea unui posibil atac.

Hezbollah, un grup şiit libanez, s-a aliniat de mult timp la cauza palestiniană.

UPDATE 13:30 ONU: Apelul Israelului de a muta un milion de civili este "oribil"

Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA) a criticat decizia Israelului de a cere evacuarea a peste un milion de civili.

Agenţia a declarat că apelul, care a ordonat civililor să părăsească oraşul Gaza în termen de 24 de ore, este "oribil".

"Acest lucru nu va duce decât la niveluri de mizerie fără precedent şi va împinge şi mai mult oamenii din Gaza în abis", a declarat comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini.

UPDATE 12:40 Doi români au murit în Israel

Doi români au murit în Israel. Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele două persoane aveau dublă cetăţenie, israeliano-română.

UPDATE 12:15 Mutarea persoanelor grav bolnave din Gaza este o "condamnare la moarte"

Evacuarea persoanelor grav bolnave din nordul Fâşiei Gaza echivalează cu o "condamnare la moarte", a declarat un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

Spitalele din Gaza sunt la "limită", iar Ministerul Sănătăţii din Gaza a informat OMS că este imposibil să evacueze pacienţii vulnerabili din nordul Fâşiei Gaza, a declarat OMS.

"Există persoane grav bolnave ale căror răni înseamnă că singurele lor şanse de supravieţuire sunt să fie conectate la aparate de menţinere a vieţii, cum ar fi ventilatoarele mecanice", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

"Deci, mutarea acestor oameni este o condamnare la moarte. A le cere lucrătorilor din domeniul sănătăţii să facă acest lucru este mai mult decât crud".

UPDATE 11:30 Hamas afirmă că a lansat 150 de rachete asupra Israelului

Aproximativ 150 de rachete au fost lansate asupra Israelului ca răspuns la strămutarea şi luarea în vizor a civililor palestinieni, a declarat aripa armată a Hamas.

Rachetele au fost lansate spre oraşul Ashkelon din sudul ţării.

Un oficial israelian a declarat anterior că a fost o noapte "relativ liniştită", deşi au fost lansate rachete spre sudul Israelului.

UPDATE 10:40 Avionul secretarului american al apărării a aterizat în Israel

Lloyd Austin a sosit în Israel la o zi după ce secretarul de stat american Antony Blinken a vizitat Israelul şi a stabilit cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, că Statele Unite ale Americii vor sprijini Israelul în orice conflict şi că „nu este singur”.

Austin urmează să se întâlnească cu premierul Netanyahu, precum şi cu oficiali din domeniul apărării şi cu guvernul de urgenţă al Israelului.

Washingtonul este un aliat puternic al Israelului şi a trimis un portavion şi nave de război în estul Mediteranei.

UPDATE 10:00 Hamas face apel la populaţie să rămână acasă şi să ignore ordinele israeliene de evacuare

Hamas a făcut apel la palestinieni să rămână în casele lor după ce Israelul a emis ordine de evacuare în masă în Gaza.
 
Vineri, autoritatea Hamas pentru afacerile cu refugiaţi a făcut apel la locuitorii din nordul teritoriului să "rămână neclintiţi în case şi să rămână fermi în faţa acestui război psihologic dezgustător purtat de ocupaţie", relatează AP.
 
Israelul a ordonat evacuarea nordului Gaza, inclusiv a oraşului Gaza, unde locuiesc sute de mii de persoane. Palestinienii ar putea fugi doar în sudul Gaza, în condiţiile în care Israelul a izolat complet teritoriul. ONU spune că 400.000 de palestinieni au fost deja strămutaţi.

UPDATE 09:00 ONU: 400.000 de persoane strămutate şi 23 de lucrători umanitari ucişi în Gaza de la sfârşitul săptămânii trecute

Biroul umanitar al ONU (OCHA) a declarat vineri dimineaţa că peste 400.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din Fâşia Gaza şi că 23 de lucrători umanitari au fost ucişi de la începutul loviturilor de represalii israeliene ca răspuns la atacul Hamas de sâmbătă.
 
Agenţia a lansat un apel pentru aproape 294 de milioane de dolari pentru a ajuta cele 1,3 milioane de persoane din Gaza şi Cisiordania, din care aproape jumătate a fost destinată ajutorului alimentar, în condiţiile în care proviziile se epuizează.
 
"Deplasările în masă continuă. În Fâşia Gaza, numărul cumulat al persoanelor strămutate în interiorul ţării a crescut cu 25% în ultimele 24 de ore, depăşind acum 423.000, dintre care peste două treimi se adăpostesc în şcolile UNRWA", relatează Reuters, potrivit OCHA, cu referire la agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni.
 
OCHA a precizat că 23 de lucrători umanitari au fost ucişi până în prezent de la sfârşitul săptămânii, inclusiv 11 lucrători din domeniul sănătăţii şi 12 angajaţi ai UNRWA.

UPDATE 08:00 Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni îşi relochează operaţiunile şi personalul în sudul ţării

Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a declarat că şi-a mutat sediul central de operaţiuni şi personalul internaţional în sudul Fâşiei Gaza pentru a-şi continua operaţiunile umanitare şi pentru a-şi sprijini personalul şi refugiaţii palestinieni.
 
"Îndemnăm autorităţile israeliene să protejeze toţi civilii din adăposturile UNRWA, inclusiv şcolile", a precizat agenţia pe platforma de socializare X.

UPDATE 07:00 IDF a emis un ordin de evacuare pentru oraşul Gaza

Forţele de apărare israeliene au anunţat că solicită evacuarea tuturor civililor din oraşul Gaza din casele lor "spre sud".
 
IDF a precizat că "va opera semnificativ în oraşul Gaza în următoarele zile" şi că locuitorii din Gaza "se vor putea întoarce în oraşul Gaza doar atunci când un alt anunţ o va permite".
 
"Această evacuare este pentru siguranţa dumneavoastră", a precizat IDF.
 
Aceştia i-au avertizat, de asemenea, pe locuitorii din Gaza "să nu se apropie de zona gardului cu Israelul".

UPDATE 01:00 - Ştiri de ultima oră 

Ministrul de externe iranian, la sosirea în Liban, ameninţă cu deschiderea celui de-al doilea front de luptă în Israel: “Închiderea apei, a electricităţii şi oprirea medicamentelor este o crimă de război. Felicitări poporului palestinian pentru Furtuna Al-Aqsa. Dacă infracţiunile continuă, există posibilitatea oricărei acţiuni din partea altor mişcări de rezistenţă”.

UPDATE 00:00 - Ştiri de ultima oră 

  • Ministrul iranian de Externe a aterizat la Beirut.  Amirabdollahian a vizitat Irakul şi este de asemenea aşteptat să poarte discuţii în Siria la sfârşitul acestei săptămâni, ca parte a unui turneu regional.  Călătoria sa are loc pe fondul tensiunilor dintre Hezbollah, care este aliată cu Teheranul, şi Israel care are graniţă cu Libanul. 
  • Fostul premier israelian, Naftali Bennett, cedează nervos pe Sky News. „Să vă fie ruşine, ne luptăm cu naziştii!” Fostul prim-ministru Bennett reacţionează dur la întrebarea unui moderator britanic despre cei peste 400 de copii palestinieni ucişi. Moderatorul încearcă să-l calmeze. Fostul premier se ceartă cu moderatorul, în direct, la TV. 
  • Guvernul israelian aprobă evacuarea locuitorilor Fâşiei Gaza care se află la până la 4 km de graniţa cu Gaza. Sunt raportate lovituri trase de tancurile israeliene.  Armata israeliană este pregătită să rămână în Gaza timp de luni de zile  după atacul terestru care va urma să aibă loc, iar obiectivul este de a dezarma şi demilitariza Fâşia Gaza pentru totdeauna, relatează Sky News Arabia citând Channel 14 Israel
  • Numărul victimelor atacurilor israeliene asupra Fâşiei Gaza a crescut la 1.537, a raportat Ministerul Palestinian al Sănătăţii.
  • Egiptul nu vrea să primească refugiaţi, a declarat preşedintele egitean Sisi, dar  vrea să trimită ajutoare în Gaza şi următeşte să negocieze un armistiţiu, deşi Israelul îl ignoră. 
  • Hamas face apel la demonstraţ în întreaga lume, mâine, vineri 13 octombrie. Oficialii din statul New York ar putea decide închiderea sinagogilor. Guvernatorul statului a declarat că este o „alegere personală” ca părinţii să-şi ţină copiii acasă şi să nu-i trimită la cursurile din şcolile religioase sau să nu frecventeze sinagogile vineri seara.  Departamentul de poliţie din New York se pregăteşte pentru proteste în oraş vineri, chiar anulând vacanţele şi ordonând tuturor ofiţerilor de poliţie să se prezinte în uniformă. Reţeaua ABC a raportat că toate secţiile importante de poliţie din oraşele americane sunt acum în alertă intensă.
  • Avioanele de război ale IDF au atacat agenţi ai organizaţiei teroriste Hamas şi au distrus armata organizaţiei. În urma atacurilor IDF, avioanele de luptă au atacat cinci case care au fost folosite de agenţi ai organizaţiei teroriste Hamas, printre case fiind şi locuinţele unui agent „Nakhba” (comando), un agent militar în comitetul de rezistenţă şi un operator operaţional. casa organizaţiei teroriste Hamas, unde se pare că stătea fratele lui Yahya Sinwar. În plus, avioanele de război au atacat un centru de monitorizare al organizaţiei teroriste Hamas, care monitorizează şi monitorizează activităţile forţelor noastre.În cadrul atacului, doi terorişti care se aflau în centru au fost eliminaţi.
  •  

Ştirea iniţială - Ministrul de externe al Iranului se află din nou în spaţiul aerian sirian, aparent în drum spre Beirut

Anterior, când a mai încercat să pătrundă în spaţiul aerian al Siriei, Israel a bombardat aeroporturile din Damas şi Aleppo. 

Potrivit zvonurilor, Iranul ar urmări să deschidă al doilea front de luptă în nordul Israelului, presând Hezbollah din Liban şi Siria să intre în luptă. 

Iranul ameninţă: Israelul se va confrunta cu un ,,răspuns" dacă va continua să comită ,,crime de război" în Gaza

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici