RĂZBUNARE ŞOCANTĂ: Familie arsă cu acid sulfuric pentru că fiica cea mare a refuzat căsătoria cu un bărbat - FOTO

Refuzul unei tinere de a se căsători cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea nu a fost trecut cu vederea, iar întreaga familie a fetei a avut de suferit din cauza jignirii aduse peţitorului.

5348 afișări
Imaginea articolului RĂZBUNARE ŞOCANTĂ: Familie arsă cu acid sulfuric pentru că fiica cea mare a refuzat căsătoria cu un bărbat - FOTO

RĂZBUNARE ŞOCANTĂ: Familie arsă cu acid sulfuric pentru că fiica cea mare a refuzat căsătoria cu un bărbat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un grup de bărbaţi înarmaţi au dat buzna în mijlocul nopţii peste o familie din Bilk Awal, Afganistan, pentru a pune în aplicare planul de răzbunare a unui lider militar, relatează dailymail.co.uk.

Membrii întregii familii au fost stropiţi pe faţă cu acid sulfuric pentru că nu au vrut să o lase pe fiica cea mare să se căsatorească cu un lider militar mult mai în vârstă.

Surse oficiale susţin că cea mai mare dintre surori, Mumtaz, în vârstă de 18 ani, era curtată de un lider militar din zonă, pe care familia fetei îl consideră nepotrivit pentru fiica lor deoarece era cunoscut ca fiind o persoană violentă. Având sprijinul familiei sale, Mumtaz a refuzat cererea în căsătorie a militarului, logodindu-se cu o rudă apropiată.

Refuzul fetei nu a putut fi trecut cu vederea de către liderul militar, care câteva săptămâni mai târziu a trimis oameni înarmaţi peste întreaga familie pentru a-i pedepsi pentru jignirea adusă.

În timp ce părinţii erau bătuţi cu o bâtă de unul dintre atacatori, Mumtaz împreună cu cele două surori ale sale de 14 şi 13 ani au fost ameninţate.

Primii care au fost atacaţi cu acid sulfuric au fost părinţii, apoi fetele. Nu este clar dacă fetele au fost sau nu abuzate sexual, însă vor rămâne desfigurate pe viaţă.

"Tatăl şi fata cea mare sunt în stare critică, deoarece au fost stropiţi cu acid pe tot corpul. Mama şi celelalte două fete au răni pe mâini şi pe faţă", a declarat directorul spitalului la care au fost trataţi.

"Au vrut să împiedice nunta. Au aruncat acid pe fete pentru ca nimeni să nu se mai căsătorească cu ele. Cea de 18 ani a fost grav rănită: i-au aruncat acid pe faţă, pe mâini, pe corp şi pe picioare. Corpul ei este ars în proporţie de 40%", a precizat Nadira Geya, reprezentanta femeilor din provincia afgană.

Ministrul afgan de interne a declarat că un suspect a fost deja arestat şi au mai fost identificate alte două persoane, care vor primi cea mai mare pedeapsă posibilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici