Reacţia CEO-ului Twitter după ce mai multe conturi ale unor personalităţi au fost sparte. Câţi bani au strâns hackerii

  • Mai multe conturi de Twitter ale unor politicieni şi vedete au fost sparte de hackeri.
  • CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a transmis un mesaj.
  • În mesajele postate, personalităţile „cereau“ bani într-un cont de Bitcoin pentru a da înapoi dublul sumei celui care depunea.
418 afișări
Imaginea articolului Reacţia CEO-ului Twitter după ce mai multe conturi ale unor personalităţi au fost sparte. Câţi bani au strâns hackerii

Reacţia CEO-ului Twitter după ce mai multe conturi ale unor personalităţi au fost sparte FOTO Arhivă

Conturile de Twitter ale unor personalităţi ca Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden şi Kanye West au fost sparte de hackeri. 
 
CEO-ul platformei sociale, Jack Dorsey, a reacţionat printr-un tweet: „O zi grea pentru noi, cei de la Twitter. Cu toţii ne simţim groaznic pentru că s-a întâmplat asta. Investigăm şi vă vom transmite orice informaţie în momentul în care vom descoperi ce s-a întâmplat cu adevărat“.
 
Dmitri Alperovitch, co-fondatorul companiei de securitate cibernetică CrowdStrike, a spus pentru Reuters: „Acesta pare să fie cel mai grav hack de până acum, care a apărut pe o platformă socială celebră“.   
 

Intervenţii de urgenţă făcute de către Twitter

 
Twitter a blocat şi a eliminat Tweet-urile postate de hackeri şi, între timp, a deblocat mai multe conturi verificate ale unor politicieni, milionari şi vedete, pe care au fost postate, miercuri, mesaje în care fanii erau îndemnaţi să trimită bani într-un cont de Bitcoin pentru a primi înapoi dublul sumei.
 
„Suntem conştienţi că a fost un incident de securitate care afectează conturile de Twitter. Cercetăm şi luăm măsuri pentru remedierea problemei”, a postat Twitter Support, joi dimineaţa, ulterior anunţând: „Am blocat conturile care au fost compromise şi vom restabili accesul proprietarului contului doar când vom fi siguri că putem face asta în siguranţă“.  
 

Conturile vizate de hackeri

 
Iniţial, pe contul oficial al lui Elon Musk a apărut un mesaj în care spunea că „se simte generos în contextul crizei COVID-19“ şi promitea să dea înapoi dublul sumei celor care îi trimit bani. Contul lui Bill Gates a trimis un tweet identic câteva minute mai târziu.
 
Apoi, pe rând, au apărut mesaje asemănătoare pe conturile unor personalităţi ca rapperul Kanye West, soţia sa, vedeta TV Kim Kardashian, fostul preşedinte american Obama, fostul vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, care este în prezent candidat la preşedinţie, miliardarul Mike Bloomberg, aplicaţia de ridesharing  Uber şi producătorul Apple. 
 

Câţi bani au strâns hackerii

 
În timpul scurt în care mesajele au fost publice, contul afişat în tweeturi a primit sute de contribuţii. Valoarea totală a acestora este de peste 100.000 de dolari, conform înregistrărilor disponibile publicului.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici