Realizatorul filmului aflat la originea protestelor din state musulmane, interogat în SUA

Realizatorul filmului considerat antiislam, aflat la originea violenţelor din lumea musulmană, a fost chemat la o secţie de poliţie în SUA, pentru a fi audiat, anunţă o filială locală a postului NBC.

789 afișări
Imaginea articolului Realizatorul filmului aflat la originea protestelor din state musulmane, interogat în SUA

Realizatorul filmului aflat la originea protestelor din state musulmane, interogat în SUA

Potrivit postului local NBC5, Nakoula Besseley Nakoula a fost escortat de poliţişti din casa lui, în Cerritos (California), fiind dus la o secţie de poliţie pentru a fi audiat.

În jurul casei sale au fost mobilizate efective ale forţelor de ordine şi sunt numeroşi jurnalişti.

Poliţia din Los Angeles a confirmat că Nakoula Besseley Nakoula - care a ieşit din locuinţă cu faţa acoperită - a fost dus la audieri. Scopul audierilor este a se determina dacă Nakoula a încălcat termenii eliberării condiţionate prin difuzarea filmului pe Internet. În februarie 2009, a fost condamnat pentru escrocherie bancară.

Filmul intitulat "Innocence of Muslims" ("Inocenţa Musulmanilor") îl prezintă pe Profetul Mahomed ca având un comportament deviant. Filmul a declanşat o serie de proteste violente în ţările musulmane, fiind atacate numeroase reprezentanţe diplomatice americane şi occidentale. În cursul violenţelor, ambasadorul american din Libia a fost ucis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici