Rebelii din Siria au primit "arme moderne"

Rebelii din Siria au primit recent, din partea unor ţări care sprijină opoziţia, cantităţi de arme "moderne" susceptibile să "schimbe cursul bătăliei" împotriva trupelor regimului, a afirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al Armatei Siriene Libere (ASL).

511 afișări
Imaginea articolului Rebelii din Siria au primit "arme moderne"

Rebelii din Siria au primit "arme moderne" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit cantităţi de arme moderne, unele din ele fiind solicitate pentru că le credem susceptibile să schimbe cursul bătăliei din teren", a anunţat Louay Moqdad, coordonator politic şi mediatic al ASL.

"Am început să le distribuim pe fronturi. Ele se vor afla în mâinile unor ofiţeri profesionişti şi luptători ai ASL", principala forţă a opoziţiei armate, a adăugat el.

El nu a precizat tipul armamentului furnizat, dar a amintit că rebeliunea a cerut un "arsenal de disuasiune". Joi, el a vorbit despre rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune de tipul MANPAD, rachete antitanc, mortiere şi muniţii.

"Aceste arme vor fi utlizate pentru un singur obiectiv, cel de a combate regimul lui Bashar al-Assad", a precizat purtătorul de cuvânt.

"Ele vor fi strânse după îndepărtarea regimului de la putere, noi ne-am luat acest angajament în faţa unor ţări surori şi prietene" care au furnizat aceste arme, a continuat Moqdad.

Acest anunţat intervine cu o zi înainte de o reuniune a grupului Prietenii Siriei, la Doha, pentru a coordona ajutorul, inclusiv militar, adus rebeliunii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici