Rebelii sirieni au luat cu asalt închisoarea centrală din Alep - ONG

Rebelii au lansat miercuri un asalt împotriva închisorii centrale din Alep în nordul Siriei, controlată de forţele regimului, iar luptele se desfăşoară în interiorul clădirii conducerii centrului de detenţie, conform unui ONG sirian.

317 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni au luat cu asalt închisoarea centrală din Alep - ONG

Rebelii sirieni au luat cu asalt închisoarea centrală din Alep - ONG

Închisoarea, una dintre cele mai mari din ţară unde se află mii de deţinuţi, a fost asediată încă din aprilie de rebelii care caută să preia controlul.

Este vorba de primele lupte în interiorul închisorii de după luna aprilie

Conform liderului Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, asaltul este realizat de membri ai grupului jihadist Frontul al-Nostra, afiliat Al-Qaida, şi de grupul islamist Ahrar al-Cham.

"Lupte au loc pentru prima dată din aprilie în interiorul închisorii pe care combatanţii au luat-o cu asalt. Luptele se derulează în clădirea conducerii închisorii", a precizat acesta pentru AFP subliniind că violenţele nu au "ajuns încă la clădirile unde sunt deţinuţi prizonierii".

Abdel Rahmane a adăugat că aviaţia regimului bombardează împrejurimile închisorii situată în periferia nordică a oraşului Alep.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici