Erdogan: Turcia nu este o ţintă uşoară. Va dejuca comploturile din regiune/ Ultimatumul ţărilor arabe dat Qatarului reprezintă o încălcare a "dreptului internaţional"

Turcia nu este o ţintă uşoară şi nu va deveni o victimă a comploturilor din regiune, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care a lăudat rezistenţa naţiunie turce în faţa ameninţărilor cu care se confruntă ţara, informează site-ul agenţiei de presă Anadolu.

1656 afișări
Imaginea articolului Erdogan:  Turcia nu este o ţintă uşoară. Va dejuca comploturile din regiune/ Ultimatumul ţărilor arabe dat Qatarului reprezintă o încălcare a "dreptului internaţional"

Erdogan: Ultimatumul ţărilor arabe dat Qatarului reprezintă o încălcare a "dreptului internaţional"

Într-un mesaj televizat, Erdogan a afirmat că Guvernul turc este conştient de ”jocurile” care se desfăşoară în Siria şi în Irak, adăugând că ţara sa nu este o ţintă uşoară.

”Suntem determinaţi să răspundem celor care cred că sunt capabili să ne înfrângă prin astfel de capcane”, a afirmat Erdogan. El a lăudat rezistenţa poporului turc şi a forţelor de securitate în faţa ameninţărilor la adresa Turciei.

La rândul său, prim-ministrul Turciei, Binali Yildirim, a scos în evidenţă rolul pe care îl joacă Guvernul de la Ankara în adăpostirea a milioane de refugiaţi şi în ajutorarea oamenilor nevoiaşi din lumea întreagă. Yildirim a descris Turcia ca fiind cea mai generoasă ţară din lume şi a afirmat că ţara sa va continua să fie un protector al celor asupriţi.

Potrivit cifrelor furnizate de ONU, Turcia este ţara care găzduieşte cel mai mare număr de refugiaţi, adăpostind aproximativ trei milioane de refugiaţi sirieni.

Ultimatumul ţărilor arabe dat Qatarului reprezintă o încălcare a "dreptului internaţional"

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat că lista de solicitări trimisă Qatarului de patru state arabe este contrară "dreptului internaţional" pentru că aduce atingere suveranităţii unui stat, iar apelurile ca Ankara să închidă baza militare turcă din această ţară sunt lipsite de respect.

Patru ţări arabe care boicotează Qatarul pentru presupusa susţinere a terorismului au formulat vineri o serie de solicitări adresate Administraţiei de la Doha, cerând inclusiv închiderea unei baze militare turce din ţară, oprirea televiziunii Al Jazeera, sistarea legăturilor cu Iranul şi predarea tuturor teroriştilor.

Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, ministerul de Externe de la Doha, a declarat că solicitările formulate de patru state arabe pentru anularea sancţiunilor nu sunt nici rezonabile şi nici realizabile.

"Aprobăm şi apreciem atitudinea Qatarului în ceea ce priveşte lista de 13 solicitări", a declarat Erdogan, care a adăugat că lista "contravine dreptului internaţional întrucât nu este permisă atacarea ori intervenţia asupra suveranităţii unei ţări", informează agenţia de ştiri Reuters.

Liderul de la Ankara a mai declarat că apelurile ca Ankara să închidă baza militară pe care o are în Qatar denotă "lipsă de respect faţă de Turcia".

Guvernul de la Ankara, cel mai puternic aliat din regiune al autorităţilor de la Doha, a trimis în Qatar aproximativ o sută de avioane cu provizii de la începutul crizei din zona Golfului. Mai mult, Turcia a adoptat legislaţia necesară pentru suplimentarea efectivelor militare desfăşurate la baza turcă din Qatar.

Erdogan a mai declarat că s-a oferit să stabilească o bază militară şi în Arabia Saudită, însă n-a primit niciodată un răspuns clar în această privinţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici