Reconcilierea cu Grupul de la Vişegrad, pe agenda lui Jean-Claude Juncker. Liderii Poloniei, Ungariei, Cehiei şi Slovaciei, invitaţi la discuţii

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, i-a invitat la un dineu pe liderii din Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia, pentru depăşirea disputelor dintre aceste ţări şi state vest-europene, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

1803 afișări
Imaginea articolului Reconcilierea cu Grupul de la Vişegrad, pe agenda lui Jean-Claude Juncker. Liderii Poloniei, Ungariei, Cehiei şi Slovaciei, invitaţi la discuţii

Juncker îi invită la o reuniune pe liderii Grupului Vişegrad, pentru depăşirea disensiunilor

Într-o scrisoare trimisă pe 2 octombrie, adresată liderilor Poloniei, Ungariei, Cehiei şi Slovaciei, Jean-Claude Juncker a evidenţiat "importanţa uriaşă" a unităţii statelor Uniunii Europene, în pofida disputelor pe tema imigraţiei şi altor teme, inclusiv Brexit.

În timp ce Praga şi Bratislava au adoptat uneori un ton moderat, Varşovia şi Budapesta au criticat frecvent Comisia Europeană şi ţări influente precum Germania şi Franţa, pe fondul acuzaţiilor privind încălcarea normelor statului de drept.

Pe fondul tensiunilor, preşedintele CE propune o reuniune cu liderii statelor din Grupul Vişegrad pe 18 octombrie, la Bruxelles, înaintea summitului Consiliului European, programat pe 19-20 octombrie.

"Este necesară o Europă mai unită, mai puternică, mai democratică", afirmă Jean-Claude Juncker.

În contextul ieşirii Marii Britanii din UE, "cred că menţinerea unităţii celorlalte 27 de state membre UE în negocierile privind Brexit are o importanţă uriaşă", a subliniat Juncker.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici