Reconstituirea catedralei Notre-Dame va începe în ianuarie 2021

Reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă parţial într-un incendiu anul trecut, ar trebui să înceapă în ianuarie 2021, odată terminată o fază de consolidare, a spus marţi arhiepiscopul din Paris, citat de AFP.

496 afișări
Imaginea articolului Reconstituirea catedralei Notre-Dame va începe în ianuarie 2021

Reconstituirea catedralei Notre-Dame va începe în ianuarie 2021

Acoperişul faimoasei catedrale din Paris a fost distrus într-un incendiu izbucnit pe 15 aprilie 2019, dar de atunci, lucrările de reconstrucţie au fost întârziate din cauza vremii, a problemelor sanitare şi, cel mai recent, a focarului de coronavirus.

Muncitorii care lucrează la reconstrucţia catedralei sunt în faza de consolidare a edificiului, încă vulnerabil, înainte de a începe orice lucrare de reconstrucţie corespunzătoare.

"Încheiem faza de consolidare. Putem începe reconstrucţia în ianuarie 2021", a declarat, marţi, arhiepiscopul Michel Aupetit.

"Există întotdeauna evenimente imprevizibile", a menţionat el.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că vrea ca Notre-Dame să fie restaurată la gloria sa până în 2024.

La mai bine de un an de la incendiul devastator care a cuprins Catedrala Notre-Dame din Paris, etapa cea mai periculoasă a restaurării a fost depăşită.

Muncitorii au început să îndepărteze schelele, care cântăresc peste 200 de tone, din jurul clădirii avariate.

Lucrările de restaurare a monumentului din patrimoniul UNESCO s-au reluat din data de 8 iunie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici