Refugiaţii pakistanezi, îndemnaţi să se întoarcă acasă - VIDEO, GALERIE FOTO

Refugiaţii care au fugit din calea luptelor din Valea Swat din Pakistan au fost îndemnaţi să se întoarcă acasă, după ce Guvernul a afirmat că a eliberat zona de militanţii talibani, relatează Sky News.

17 afișări
Imaginea articolului Refugiaţii pakistanezi, îndemnaţi să se întoarcă acasă - VIDEO, GALERIE FOTO

Refugiaţii pakistanezi, îndemnaţi să se întoarcă acasă, pentru că talibanii au fost "învinşi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Însă multe dintre cele două milioane de persoane care au fost obligate să se refugieze din calea ofensivei sunt reticente să revină în regiune din cauza temerilor legate de lipsa de alimente şi alte mijloace necesare existenţei.

Guvernul a afirmat că armata a atacat şi distrus cea mai mare parte a infrastructurii militanţilor, inclusiv depozitele de armament şi taberele de antrenament.

Ministrul pakistanez de Interne, Rehman Malik, a declarat că pakistanezii sunt "hotărâţi să scape de acest cancer al extremismului, iar această acţiune a demonstrat hotărârea Guvernului şi armatei pakistaneze, faptul că nu ne se vor opri până nu vor reuşi pe deplin".

Zeci de mii de oameni locuiesc în 11 tabare amenajate oficial în acest scop de Guvern, însă un număr important se adăpostesc la rude sau în imobile oficiale reamenajate cum ar fi şcolile.

O parte dintre cei două milioane de sinistraţi sunt în continuare îngrijoraţi de prezenţa în zonă a extremiştilor.

Liderii talibanilor din Valea Swat nu au fost capturati, cu toate ca Guvernul a afirmat ca principalul comandant al acestora, Mauluna Fazlullah, a fost ranit. Talibanii au negat acest lucru, prin intermediul unei declaratii difuzate la un post de radio pakistanez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici