Refugiaţii ucraineni, priviţi cu suspiciune în Ţările de Jos: suntem proştii Europei

  • Politicianul olandez de extremă dreapta Geert Wilders susţine că Olanda a primit prea mulţi refugiaţi ucraineni.
  • „Suntem proştii Europei”, spune politicianul care a câştigat alegerile în urmă cu trei luni.
  • El nu reuşeşte să formeze o coaliţie de guvernare din cauza poziţiilor sale radicale.
978 afișări
Imaginea articolului Refugiaţii ucraineni, priviţi cu suspiciune în Ţările de Jos: suntem proştii Europei

Refugiaţii ucraineni, priviţi cu suspiciune în Ţările de Jos: suntem proştii Europei

Liderul de extremă dreaptă Geert Wilders, care a câştigat cele mai multe locuri la alegeri în urmă cu trei luni, dar nu a reuşit până acum să formeze un guvern de coaliţie, a declarat luni că olandezii sunt „proştii Europei” pentru că au acceptat prea mulţi refugiaţi ucraineni, potrivit Reuters.

„Ucrainenii vin în număr mare în Ţările de Jos, nu din cauza războiului, ci pentru locuinţe gratuite, îngrijire gratuită şi locuri de muncă. Încă o dată, suntem proştii Europei”, a transmis Wilders pe X.

Wilders se opune şi continuării acordării de ajutor militar Ucrainei, argumentând că ţara sa trebuie să-şi păstreze armele pentru a se apăra. Poziţia este una dintre numeroasele probleme care separă partidul său de potenţialii parteneri de coaliţie.

De la începutul războiului din Ucraina, în urmă cu doi ani, peste 100.000 de refugiaţi ucraineni au mers în Olanda. În cadrul unui mecanism de protecţie temporară, refugiaţii ucraineni au dreptul de a călători şi lucra în orice stat membru UE cel puţin până în martie 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici