Regele Iordaniei ar putea transmite Israelului un mesaj din partea Siriei

Regele Abdullah al Iordaniei i-ar putea transmite premierului israelian, Benjamin Netanyahu, un mesaj din partea preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, despre poziţia Damascului privind continuarea dialogului indirect cu statul evreu, afirmă un oficial arab citat de portalul ynetnews.com.

33 afișări
Imaginea articolului Regele Iordaniei ar putea transmite Israelului un mesaj din partea Siriei

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu (S) şi regele Abdullah al II-lea al Iordaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a efectuat joi o vizită neanunţată în Iordania.

Potrivit sursei citate, mesajul Damascului i-a fost comunicat de curând regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.

Suveranul iordanian avertiza la începutul acestei săptămâni că, în absenţa păcii regionale, există riscul unui nou conflict în Orientul Mijlociu în următorul an şi jumătate.

"Toţi ochii se vor îndrepta către Washington", declara regele iordanian înaintea unei vizite la Damasc. "Dacă nu vor exista semnale clare către noi toţi, atunci va exista sentimentul că şi noua administraţie de la Washington nu se va implica", atrăgea atenţia regele Abdullah.

Oficialul arab contactat de ynetnews a fost implicat anterior în discuţiile indirecte dintre Siria şi fostul Cabinet israelian condus de Ehud Olmert.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici