Regele Iordaniei restricţionează libertatea de mişcare a prinţului Hamza. Fratele său vitreg ar fi complotat împotriva sa

  • Regele Abdullah al Iordaniei restricţionează mişcările fratelui său vitreg înstrăinat, Prinţul Hamza
  • Hamza ar fi complotat pentru a răsturna puterea
  • Abdullah l-ar fi îndepărtat de la tron pe fratele său vitreg pentru a-l desemna moştenitor pe fiul său
304 afișări
Imaginea articolului Regele Iordaniei restricţionează libertatea de mişcare a prinţului Hamza. Fratele său vitreg ar fi complotat împotriva sa

Sursa foto: MediafaxFoto

Regele Iordaniei Abdullah nu îşi iartă fratele vitreg pentru că a complotat împotriva sa alături de alţi doi oficiali. Deşi şi-a recunoscut fapta şi şi-a cerut iertare pentru fapta sa, monarhul nu va tolera nicio ameninţare la adresa stabilităţii ţării sale.

Văzută ca o oază de stabilitate în Orientul Mijlociu, imaginea Iordaniei a fost profund zdruncinată de situaţia tensionată dintre fraţi, relatează Reuters.

Hamza, în vârstă de 42 de ani, a fost numit prinţ moştenitor când regele Hussein a murit în 1999 şi Abdullah a devenit rege, dar şi-a pierdut acest titlu cinci ani mai târziu, când Abdullah şi-a instalat propriul fiu ca moştenitor, conform prevederilor constituţiei. Neînţelegerile s-au accentuat de-a lungul anilor şi au culminat cu presupusa intenţie a lui Hamza de a răsturna puterea.

Într-o scrisoare deschisă adresată poporului iordanian, monarhul susţine că a exercitat „cea mai mare reţinere, toleranţă şi răbdare” cu fratele său vitreg mai mic, care nu a renunţat niciodată de-a lungul multor ani la „amăgirea” sa de a prelua tronul.

Prinţul Hamza a fost plasat în arest la domiciliu încă de anul trecut, iar acum contactele sale cu lumea exterioară sunt limitate pentru a nu acţiona împotriva intereselor ţării sale.

„Vom oferi lui Hamza tot ceea ce are nevoie pentru a trăi o viaţă confortabilă, dar nu va avea spaţiul de care a abuzat cândva pentru a jigni naţiunea, instituţiile ei şi familia sa şi nici pentru a submina stabilitatea Iordaniei”, a declarat regele Abdullah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici