Regele Juan Carlos obţine imunitate după acuzaţiile de hărţuire

Curtea Britanică de Apel a recunoscut regelui spaniol Emerit Juan Carlos imunitatea pentru actele efectuate până la abdicarea sa din 2014, ca parte a procesului de presupusă hărţuire la adresa fostei iubite, Corinna Larsen.

214 afișări
Imaginea articolului Regele Juan Carlos obţine imunitate după acuzaţiile de hărţuire

Regele Juan Carlos obţine imunitate după acuzaţiile de hărţuire

Curtea a acceptat cererea avocaţilor, conform cărora acţiunile lui Juan Carlos între aprilie 2012 şi 18 iunie 2014 nu se încadrează în sfera sa privată, deoarece în acei ani a deţinut în continuare rolul de şef al statului Spaniei. Corinna Larssen l-a acuzat regele emerit că a condus o campanie de hărţuire şi spionaj împotriva ei din 2012.

În martie 2022, justiţia britanică a stabilit că regele emerit nu se bucura de imunitate legală în Regatul Unit, având în vedere abdicarea lui şi, prin urmare, ar putea fi încercat pentru hărţuire.

Dar, acum, judecătorii Curţii de Apel din Anglia şi Ţara Galilor au acceptat apelul fostului rege, recunoscându-i imunitatea până în momentul abdicţiei sale. Prin urmare, documentele care datează din perioada în care Juan Carlos era rege nu poate fi judecat pe teritoriul britanic, în timp ce procesul ar putea continua pentru actele ulterioare abdicării.

Cu toate acestea, o parte foarte importantă a faptelor menţionate de Larsen în denunţarea sa de hărţuire se referă exact la perioada cuprinsă între 2012 şi 2014. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici