Regele Spaniei, operat pentru o leziune pulmonară

Regele Juan Carlos al Spaniei a fost operat sâmbătă pentru o leziune pulmonară "benignă", care nu prezintă "nici o celulă malignă", s-a trezit după intervenţia chirurgicală şi se simte bine, a declarat unul dintre medicii care au efectuat operaţia.

152 afișări
Imaginea articolului Regele Spaniei, operat pentru o leziune pulmonară

Regele Spaniei, operat pentru o leziune pulmonară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Casa Regală anunţase cu puţin timp în urmă că intervenţia chirurgicală, desfăşurată la Barcelona, s-a încheiat sâmbătă la prânz.

Leziunea, situată pe plămânul drept, a fost depistată în cursul unui control medical în data de 28 aprilie, iar medicii au decis că este necesară o intervenţie chirugicală, conform unui comunicat al Casei Regale spaniole. "Nodulul de 19 pe 12 milimetri" este situat pe lobul superior al plămânului drept şi este izolat, conform rezultatelor controlului efectuat la Barcelona.

"În acest scop, Majestatea Sa a intrat în această dimineaţă (sâmbătă - n.red.) la Hospital Clinico din Barcelona", adaugă comunicatul.

Purtătorul de cuvânt al Casei Regale, Blanca Gisbert, a precizat că regele, în vârstă de 72 de ani, a apărut în public ultima dată vineri seara, când l-a primit pe vicepreşedintele american, Joe Biden.

Născut la 5 ianuarie 1938, Juan Carlos Alfonso Victor Maria de Borbon y Borbon a fost proclamat rege al Spaniei la 22 noiembrie 1975, la două zile după moartea lui Francisco Franco. El este considerat drept unul dintre pilonii democraţiei spaniole, în special după tentativa de lovitură de stat a locotenent-colonelului Antonio Tejero, de la 23 februarie 1981.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici