Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o anchetă ONU în cazul presupusului atac cu arme chimice. Experţii Naţiunilor Unite încep, luni, ancheta

Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o anchetă a unei echipe a Naţiunilor Unite în zona de la periferia Damascului unde există suspiciuni că a avut loc un atac cu arme chimice.

397 afișări
Imaginea articolului Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o anchetă ONU în cazul presupusului atac cu arme chimice. Experţii Naţiunilor Unite încep, luni, ancheta

Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o anchetă ONU în cazul presupusului atac cu arme chimice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul de Stat american, John Kerry, a avut o discuţie telefonică, duminică, în mod excepţional, cu ministrul sirian de Externe, Walid al-Moualem, despre presupusul atac cu arme chimice din 21 august.

Naţiunile Unite vor iniţia o anchetă în cazul presupusului atac cu arme chimice din Siria

Echipa de experţi a Naţiunilor Unite va începe luni ancheta în cazul presupusului atac cu arme chimice de la Damasc.

Regimul sirian şi forţele opoziţiei se acuză reciproc de presupusul atac cu arme chimice care ar fi avut loc pe 21 august la Damasc. O echipă de experţi ONU se află la Damasc, dar avea nevoie de abrobarea regimului sirian pentru a efectua o anchetă în acest caz. Atacul a avut loc într-un cartier al Damascului aflat sub controlul insurgenţilor.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, organizaţie apropiată opoziţiei siriene, a anunţat că la Damasc s-au înregistrat 322 de morţi, dintre care 54 de copii, în urma presupusului atac cu arme chimice. Spitalele din Siria au tratat aproximativ 3.600 de pacienţi cu "simptome neurotoxice" după atacul comis la Damasc pe 21 august, dintre care 355 au murit, a anunţat, la rândul său, Organizaţia Medici fără Frontiere, precizând însă că nu are capacitatea de a confirma "ştiinţific" utilizarea armelor chimice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici