Regina Elizabeth a II-a, la prima ieşire în public după convalescenţă

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, spitalizată pentru scurt timp la începutul lunii martie, a efectuat miercuri prima ei ieşire în public după convalescenţă.

180 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a, la prima ieşire în public după convalescenţă

Regina Elizabeth a II-a (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suverana britanică, în vârstă de 86 de ani, a mers la staţia de metrou Baker Street din centrul Londrei pentru a participa la o ceremonie care a marcat cea de-a 150-a aniversare a metroului londonez, cel mai vechi din lume.

Regina a fost însoţită de soţul ei, ducele de Edinburgh, şi de ducesa Catherine, soţia prinţului William. Ducesa de Cambridge aşteaptă venirea pe lume a primului copil al cuplului princiar britanic, care se va naşte în luna iulie.

Purtând un palton de culoare fildeşului şi o pălărie asortată, suverana britanică a apărut zâmbitoare în faţa mulţimii şi părea în plină formă.

Pentru prima dată în ultimii zece ani, Elizabeth a II-a, cunoscută pentru vitalitatea şi sănătatea ei robustă, a fost spitalizată pentru 24 de ore, pe 3 martie, din cauza unei gastroenterite.

Această afecţiune a obligat-o să îşi anuleze mai multe angajamente, inclusiv o vizită oficială la Roma.

Regina britanică a apărut apoi la o recepţie organizată cu ocazia Zilei Commonwealth-ului, pe 11 mai, dar a renunţat ulterior la alte ieşiri în public, pentru a-şi continua convalescenţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici