Regina Elizabeth a II-a vizitează luna viitoare lagărul nazist în care a murit Anne Frank

Regina Regatului Unit Elizabeth a II-a urmează să viziteze lagărul de concentrare Bergen-Belsen în cadrul viztei de stat pe care o efectuează luna viitoare în Germania, a anunţat duminică Palatul Buckingham, relatează AFP în pagina electronică.

432 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a vizitează luna viitoare lagărul nazist în care a murit Anne Frank

Anne Frank (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regina, în vârstă de 89 de ani, şi prinţul consort Philip urmează să viziteze ceea ce a mai rămas din lagăr şi memorialul dedicat Annei Frank, adolescenta care a ţinut un jurnal şi care a murit de tifos în acest lagăr în 1945.

Elizabeth se va întâlni, de asemenea, cu supravieţuitori ai Holocaustului şi cu unii dintre cei care au ajutat la eliberarea lagărului Bergen-Belsen, în nordul Germaniei.

Peste 50.000 de persoane deportate din întreaga Europă şi aproximativ 20.000 de prizonieri de război au murit în lagăr, în perioada 1941-1945.

Lagărul a fost eliberat în urmă cu 70 de ani de către forţele britanice, care au făcut fotografii - primele dovezi vizuale ale Holocaustului.

Preşedintele german Joachim Gauck a adus un omagiu elibratorilor luna trecută, afirmând că ei au redat "umanitatea" ţării sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici