Regina Elizabeth şi politicieni britanici au participat la comemorarea bătăliei de la Gallipoli

Regina Elizabeth a II-a a participat sâmbătă, alături de lideri politici britanici, la ceremoniile organizate în Marea Britanie pentru comemorarea a 100 de ani de la bătălia din Gallipoli, din timpul Primului Război Mondial, relatează BBC News Online.

320 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth şi politicieni britanici au participat la comemorarea bătăliei de la Gallipoli

Regina Elizabeth şi politicieni britanici au participat la comemorarea bătăliei de la Gallipoli

Ea a participat la un moment de reculegere, apoi a depus o coroană de flori la Cenotaful din centrul Whitehall. Regina a fost însoţită de soţul său, Ducele de Edinburgh, de nepotul său prinţul William şi de lideri ai partidelor britanice.

Ei au adus un omagiu celor 131.000 de militari care au murit în bătălia de la Gallipoli, printre care 25.000 de soldaţi britanici şi 10.000 de militari din Australia şi Noua Zeelandă.

Ulterior, Regina a participat la o slujbă de comemorare la Westminster Abbey, unde a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Drapelele Australiei, Noii Zeelande, Turciei şi Marii Britanii au fost purtate prin Westminster Abbey şi aşezate în apropierea altarului, în semn de reconciliere între vechii inamici.

Campania de opt luni din peninsula turcă Gallipoli a fost una dintre cele mai sângeroase din timpul Primului Război Mondial şi prima care a implicat trupe din Australia şi Noua Zeelandă. Operaţiunea aliată a fost o tentativă de a forţa Imperiul Otoman să iasă din război.

Bătălia de la Gallipoli este comemorată şi în Australia, Turcia şi Noua Zeelandă.

Prinţul Charles şi fiul său prinţul Harry au participat la ceremonia de comemorare din Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici