Regizorul Bryan Singer a încheiat o înţelegere de 150.000 de dolari cu un bărbat care îl acuză de viol

Bryan Singer, regizorul lungmetrajului de succes "Bohemian Rhapsody", a încheiat o înţelegere de 150.000 de dolari cu un bărbat care îl acuză de viol, însă cineastul susţine în continuare că este nevinovat, potrivit tmz.com.

954 afișări
Imaginea articolului Regizorul Bryan Singer a încheiat o înţelegere de 150.000 de dolari cu un bărbat care îl acuză de viol

Regizorul Bryan Singer a încheiat o înţelegere de 150.000 de dolari cu un bărbat care îl acuză de viol

În 2017, Bryan Singer a fost dat în judecată de Cesar Sanchez-Guzman, care spunea că, în 2003, pe când avea 17 ani, a fost violat de cineast în timpul unei petreceri organizate pe un iaht. După ce l-ar fi violat, regizorul i-ar fi explicat că ar putea să îl ajute să obţină roluri la Hollywood în schimbul tăcerii sale. I-ar mai fi spus că nimeni nu l-ar fi crezut dacă ar fi povestit despre incident şi că ar putea să recurgă la anumite persoane capabile să îi distrugă tânărului reputaţia, potrivit documentelor din dosar.

Cineastul american a negat "categoric aceste afirmaţii nefondate", la momentul respectiv.

Informaţia despre înţelegerea financiară a apărut într-un nou dosar, prin care un administrator judiciar a cerut în instanţă aprobarea acesteia, în cadrul unui proces declanşat după ce Guzman a cerut intrarea sub protecţia legii falimentului.

Avocatul lui Singer a declarat că, deşi acesta a fost de acord să încheie înţelegerea, nu înseamnă că îşi recunoaşte vinovăţia, ci că vrea să evite astfel costurile generate de continuarea procesului.

În decembrie 2017, Bryan Singer a fost concediat din echipa filmului "Bohemian Rhapsody", după ce regizorul a fost acuzat de Guzman. Studioul de producţie 20th Century Fox a anunţat atunci că a luat decizia de a-l concedia pe Singer după mai multe conflicte ale acestuia cu actorul Rami Malek - interpretul liderului trupei Queen, Freddie Mercury -, provocate de mai multe absenţe nejustificate ale cineastului. Studioul l-a înlocuit cu regizorul Dexter Fletcher, deşi mai erau doar două săptămâni de filmare.

În ianuarie anul acesta, Singer a fost acuzat din nou de întreţinerea unor relaţii sexuale cu minori. Acuzaţiile au apărut într-un articol publicat de cotidianul american The Atlantic, în urma unei anchete făcute de jurnalişti în ultimele 12 luni. Autorii articolului susţin că au vorbit cu peste 50 de surse, inclusiv cu patru bărbaţi care şi-au prezentat în premieră experienţele cu Singer.

Unul dintre aceşti bărbaţi susţinea că, în 1997, pe când avea 17 ani, a întreţinut relaţii sexuale cu regizorul, la una dintre petrecerile organizate în casa acestuia. Un altul spunea că a făcut sex cu Singer pe când avea 15 ani, tot în 1997, în locuinţa din Beverly Hills a cineastului. Ambii bărbaţi spuneau că Singer ştia că sunt minori.

Articolul din The Atlantic arată că unele victime au susţinut că au fost seduse de Singer, altele, că au fost violate. Toate presupusele victime au spus că aceste experienţe le-au marcat psihologic, confruntându-se ulterior cu depresia, sindrom posttraumatic, dependenţa de diverse substanţe.

Bryan Singer a negat aceste acuzaţii, vorbind despre "o vendetta" (răzbunare) a jurnaliştilor. De asemenea, Singer a spus că este subiectul unei campanii homofobe, cu scopul de a exploata succesul de care se bucura filmul "Bohemian Rhapsody".

Cu aproape 20 de ani înainte, în 1997, un figurant în vârstă de 14 ani l-a dat în judecată, acuzându-l că l-a forţat să facă duş gol în faţa sa. Şi acel adolescent a renunţat însă la proces.

Bryan Singer, bisexual asumat, este un regizor şi producător de film american, care şi-a câştigat celebritatea odată cu lansarea lungmetrajului "Suspecţi de serviciu", în 1995. El se bucură de o mare popularitate în rândurile fanilor de producţii SF şi benzi animate, datorită primelor două filme din seria "X-Men" şi peliculei "Superman Revine".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici