Renumărarea voturilor confirmă rezultatul alegerilor din R. Moldova

Renumărarea voturilor în alegerile din Republica Moldova confirmă rezultatele anterioare, care anunţau Partidul Comuniştilor drept câştigător al scrutinului, a declarat joi secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, citat de Itar-Tass, în pagina electronică.

102 afișări
Imaginea articolului Renumărarea voturilor confirmă rezultatul alegerilor din R. Moldova

Renumărarea voturilor confirmă rezultatul alegerilor din Republica Moldova

"În urma renumărării voturilor nu au fost identificate fraude în favoarea vreunuia dintre candidaţi. În anumite zone, precum am menţionat de pe teren, au fost găsite greşeli minore în câteva voturi. Concluziile finale vor fi făcute publice după ce Comisia va primi toate informaţiile de la birourile de vot", a menţionat Ciocan.

Decizia de a organiza renumărarea voturilor a fost luată duminică de Curtea Constituţională din Republica Moldova la solicitarea preşedintelui Vladimir Voronin.

Potrivit rezultatelor oficiale ale alegerilor, anunţate de Comisia Electorală Centrală săptămâna trecută, patru partide au intrat în Parlament:

Partidul Comuniştilor, care a obţinut 49,48 la sută din voturile exprimate

Partidul Liberal, cu 13,14 la sută

Partidul Lideral Democrat cu 12,43 la sută

Alianţa Moldova Noastră cu 9,77 la sută din voturi

Opoziţia, care a susţinut că alegerile au fost fraudate, a organizat un protest care a degenerat în violenţe soldate cu devastarea sediilor Parlamentului şi preşedinţiei. După ce Curtea Constuţională a decis renumărarea voturilor, partidele de opoziţie, care au cerut verificarea rezultatelor alegerilor, au refuzat să participe la acest proces.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici