Reprezentanţii musulmanilor din Franţa le cer imamilor să condamne violenţa la rugăciunea de vineri

Reprezentanţii comunităţii musulmane din Franţa au făcut apel la "imamii de la toate moscheile" din ţară să "condamne cu cea mai mare fermitate violenţa şi terorismul" în timpul rugăciunii de vineri, în urma atentatului sângeros de miercuri de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo.

281 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii musulmanilor din Franţa le cer imamilor să condamne violenţa la rugăciunea de vineri

Reprezentanţii musulmanilor din Franţa le cer imamilor să condamne violenţa la rugăciunea de vineri (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Consiliul francez al cultului musulman (CFCM), instanţă reprezentativă a comunităţii musulmane, i-a invitat de asemenea pe credincioşi să ţină un minut de reculegere joi în memoria celor 12 victime ale atentatului. Musulmanii sunt de asemenea invitaţi să participe la un miting naţional prevăzut duminică la Paris.

Franţa a păstrat joi, la prânz (13.00, ora României), un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului comis miercuri la redacţia săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Transporturile în comun din Paris şi-au întrerupt traseele pentru un minut, timp în care şi şcolile şi-au încetat activitatea. De asemenea, în numeroase întreprinderi salariaţii au încetat lucrul.

Preşedintele francez Francois Hollande a decretat "zi de doliu naţional" joi, în urma atentatului din capitală.

Parisul s-a confruntat miercuri cu cel mai sângeros atac comis în Franţa de un secol, respectiv un masacru cu arme Kalaşnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici