Republica Cipru şi Grecia ameninţă Turcia cu sesizarea Consiliului de Securitate ONU şi UE, după decizia redeschiderii unei staţiuni în nordul Insulei Cipru

  • Turcia generează noi tensiuni cu Grecia şi Republica Cipru
  • Administraţia de la Ankara vrea să redeschidă o staţiune estivală într-o zonă disputată din nordul Insulei Cipru
  • Republica Cipru şi Grecia ameninţă Turcia cu sesizarea Consiliului de Securitate ONU şi a UE
3251 afișări
Imaginea articolului Republica Cipru şi Grecia ameninţă Turcia cu sesizarea Consiliului de Securitate ONU şi UE, după decizia redeschiderii unei staţiuni în nordul Insulei Cipru

Sursa foto: profimedia

Republica Cipru şi Grecia au somat, joi, Administraţia Recep Tayyip Erdogan să revină asupra deciziei de redeschidere a unei staţiuni estivale în Republica Turcă a Ciprului de Nord, o entitate turcă nerecunoscută la nivel internaţional, informează agenţia Reuters.

Presa turcă a relatat joi dimineaţă că autorităţile turce din nordul Insulei Cipru au decis redeschiderea zonei de plajă în staţiunea Varosha, situată în apropierea oraşului Famagusta.

Ersin Tatar, premierul Republicii Turce a Ciprului de Nord, o entitate nerecunoscută pe plan internaţional, a anunţat decizia împreună cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a exprimat speranţa că va fi redeschisă întreaga staţiune.

Guvernul Republicii Cipru a anunţat că va sesiza Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, iar Rusia a catalogat decizia drept inacceptabilă.

"Turcia trebuie să facă un pas înapoi", a reacţionat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, avertizând că va sesiza Uniunea Europeană.

Relaţiile Turciei cu Grecia şi Republica Cipru sunt tensionate din cauza activităţilor turce de explorare pentru depistarea zăcămintelor de hidrocarburi în zone disputate din estul Mării Mediterane. Uniunea Europeană a avertizat că ar putea impune sancţiuni Turciei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici