Republica Moldova e ca un "stat capturat" şi PCRM nu va susţine noul Guvern, le spune Voronin ambasadorilor

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorii străini acreditaţi la Chişinău, că nu va susţine un nou Guvern şi a denunţat corupţia din ţară, avertizând cu privire la riscul unor proteste de amploare.

477 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova e ca un "stat capturat" şi PCRM nu va susţine noul Guvern, le spune Voronin ambasadorilor

Republica Moldova e ca un "stat capturat" şi PCRM nu va susţine noul Guvern, le spune Voronin ambasadorilor (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Vladimir Voronin le-a spus ambasadorilor, joi, că totul merge rău în ţară şi că orice premier va fi numit nu va face nimic pentru că la putere se află hoţii, relatează site-ul ÎnProfunzime.md. Liderul comuniştilor a precizat că nu va susţine un nou Guvern, atât timp cât Executivul nu iese de sub influenţa politicului. El le-a cerut diplomaţilor să monitorizeze ce se întâmplă pe scena politică de la Chişinău.

Voronin a insistat că factorul politic şi corupţia sunt principalele cauze ale situaţiei în care se găseşte ţara, relatează site-ul Unimedia.info.

"Corupţia este ca rugina care a mâncat întregul sistem de aplicare a legii, fără excepţii. Justiţia nu mai asigură siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor acestora. Lupta împotriva corupţiei se simulează doar pentru UE şi Bruxelles", a afirmat Voronin, potrivit unui comunicat publicat de PCRM.

El a mai menţionat că ţara a ajuns să fie controlată de câţiva oameni începând cu anul 2010. "Republica Moldova dă tot mai mult semne de stat capturat. Aici s-a creat un sistem corupt fără precedent - sistem mafiot care, în esenţă, este puterea", se arată în comunicat.

Liderul PCRM a apreciat că în prezent este "înregistrat apogeul crizei politice, economice, sociale şi al degradării morale", scrie site-ul Moldova.org. "Nu e departe timpul când noii feudali, pentru a menţine controlul asupra puterii, vor tinde spre o separare maximă de stat, până la crearea propriilor armate şi unităţi de poliţie. Şi dacă cuiva îi pare acest scenariu fantezist, uitaţi-vă atent la ceea ce se întâmplă în Ucraina", a declarat Vladimir Voronin.

Preşedintele Partidului Comuniştilor a mai spus că "întregul sistem statal – începând de la poliţistul de sector şi până la Curtea Constituţională – lucrează pentru a păstra partidele şi clanurile aflate la guvernare cu orice preţ".

"Nu vreau să mă ocup cu prorocirile, dar teoria mondială şi practica demonstrează că, în astfel de cazuri, situaţia ajunge până la protestele sociale, tulburări în masă, deseori stihinice", a conchis Vladimir Voronin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici