Republica Moldova nu va recunoaşte independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud

Ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Stratan, şi-a reiterat convingerea că Republica Moldova nu va recunoaşte regiunile separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, potrivit unui interviu acordat agenţiei Moldpres, citat de Interlic în pagina electronică.

45 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova nu va recunoaşte independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud

Ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Stratan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Republica Moldova urmăreşte cu atenţie evenimentele din regiune, reiterând ferma convingere că soluţionarea tuturor disputelor trebuie realizată exclusiv pe cale politică, la masa de negocieri. Această poziţie se reflectă şi în declaraţia Guvernului R. Moldova din 29 august în legătură cu situaţia din Osetia de Sud şi Abhazia, potrivit căreia Moldova nu consideră că recunoaşterea internaţională a celor două provincii va deveni un factor de stabilizare a situaţiei", a declarat Stratan.

Oficialul moldovean a subliniat totodată că evenimentele din Georgia nu ar trebui să influenţeze evoluţiile în reglementarea transnistreană. "Menţionăm din capul locului diferenţa esenţială a conflictelor din Caucaz de problematica transnistreană. Între populaţia de pe cele două maluri ale Nistrului nu există tensiuni interetnice sau religioase, cauza conflictului fiind de natură politică", a precizat Stratan.

Republica Moldova salută iniţiativele UE îndreptate spre reglementarea situaţiei şi speră ca acordul Sarkozy-Medvedev în şase puncte va fi aplicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici