Restricţii de circulaţie în Ungaria, de Paştele Catolic

Circulaţia vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei începând de joi, ca urmare a faptului că se celebrează Sărbătorile Pascale Catolice.

496 afișări
Imaginea articolului Restricţii de circulaţie în Ungaria, de Paştele Catolic

Autorităţile de frontieră

Autorităţile de frontieră din Ungaria au transmis Poliţiei de Frontieră din România că începând de joi, ora 23.00 (ora României) până vineri,ora 23.00, şi de sâmbătă, ora 23.00 (ora României) până luni, 5 aprilie, ora 23.00, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei. Restricţiile intra în vigoare ca urmare a faptului, că în perioada următoare se celebrează Sărbătorile Pascale Catolice.

În aceste perioade, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea va ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria pentru a fi dispuse măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricţiilor .

Poliţia de Frontieră din România le recomandă şoferilor de automarfare şi participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. De asemenea, este recomandată consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita sunt pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu - Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula, pe raza jud. Bihor: P.T.F. Borş - Artand; P.T.F. Borş II- Nagykereki; P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany; pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea – Csengersima.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici